Laricani: Büyük ülkeler ABD’nin yaptırımlarına duyarsız kalmamalılar

  • 28 Eylül 2019
  • 871 kez görüntülendi.
Laricani: Büyük ülkeler ABD’nin yaptırımlarına duyarsız kalmamalılar

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, büyük ülkelerin ABD’nin İran’a karşı yaptırımlarına karşı duyarsız kalmamaları gerektiğini belirtti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani bugün Hindistan’ın Tahran Büyükelçisi Gaddam Dharmendra ile yaptığı görüşmede, bazı ülkelerin iki ülkenin dostane ilişkilerini istemediklerine işaretle, İran ve Hindistan’ın ekonomik ve parlamantolar arası ilişkilerini geliştirmek için düşmanların komplolarını etkisizleştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Tahran ile Yeni Delhi’nin muhtelif alanlarda ikili işbirliğini geliştirme kapasite ve imkanlarına dikkat çeken Laricani, iki ülkenin enerji ve yeni teknoloji ve bölgede güvenlik ve istikrar oluşturma alanlarında birbirinin tamamlayıcısı olabileceklerini ifade etti.

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına büyük ülkelerinin duyarsız kalmaması gerektiğini ifade eden Laricani, Amerikalılar’ın zorbalığa alıştığından onlara da zorbalık yaptıklarını kaydetti.

Hindistan’ın Tahran Büyükelçisi de görüşmede iki ülkenin ilişkilerinin pekiştirilmesine vurgu yaparak, İran ile Hindistan arasında diyalog sürecinin devam etmesini istedi.

Hint yetkili ayrıca İslami Şura Meclisi Başkanı’na Yeni Delhi’ye davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.