Laricani direniş ekonomisine vurgu yaptı

  • 22 Mart 2016
  • 756 kez görüntülendi.
Laricani direniş ekonomisine vurgu yaptı
İran İslami Şura meclis başkanı direniş ekonomisinin ülkede ekonomi sorunları aşmak için temel çözüm olduğunu belirtti.

Ali Laricani dün akşam Fars eyaletinin Fesa kentinde islam inkılabı rehberin yeni hicri şemsi yılını “direniş ekonomisi, eylem ve amel” olarak adlandırmadaki öngörülerini takdir ederek, islam inkılabı rehberinin ekonomi siyasetlerindeki görüşlerinin gerçekleşmesi için ortamın hazırlanması gerektiğini belirtti.

islami şura meclisi başkanı ayrıca siyasi tartışma ve ihtilafların azalması zaruretine işaretle, siyaset ortamındaki ihtilafların azalması, direniş ekonomisi yolunda “eylem ve amel” in gerçekleşme ortamını hazırladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de dün İran’ın güneyinde Kiş adasının batı yakası şeridinin onarım projesi kapsamında düzenlediği ziyarette yaptığı açıklamada, Fars Körfezi’nde bulunan Hendurabi adasında, direniş ekonomisi siyasetlerinin 11.bendi çerçevesinde gerçekleşen faaliyetlerin inceleneceğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı direniş ekonomisi siyasetleri 11. bendin serbest bölgeler ve onların ülke ekonomisi temelini, ithalat ve üretim için çalışma, sermaye ve teknoloji cezbine dair rolün güçlendirmesi ile ilgili olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.