Laricani: Düşmanlar bölgede etnik ırkçı buhranlar oluşturmaya çalışıyorlar

  • 23 Temmuz 2016
  • 790 kez görüntülendi.
Laricani: Düşmanlar bölgede etnik ırkçı buhranlar oluşturmaya çalışıyorlar

İran İslami Şura Meclisi başkanı, bölgenin şimdiki şartlarında bazı ülkelerin İran’a yönelik düşmanlığın yanısıra etnik-ırkçı buhranlar çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Laricani, zorunlu savaş döneminde (İran-Irak savaşı sırasında 1980-1988) esir olan ve sonra serbest kalanlardan bir grubla yaptığı görüşmede,  İran İslam Cumhuriyeti’nin  bölgede iyi bir güvenliğe sahip olduğunu ve batının da İran’ın bölgedeki  sebat ve güvenliğini defalarca itiraf ettiğini söyledi.

Laricani, bölgenin şimdiki şartlarında, İran olmaksızın bölgenin güvenliğinin sağlanmayacağının açık bir şekilde görüldüğünü ve Amerika’nın hiç bir şekilde saldırma cesaretinin olmadığını söyledi.

İran meclis başkanı, İran’ın nükleer müzakereler ve anlaşmada hedeflerinden birinin ülkede iktisadi kalkınma ortamını sağlamak olduğunu ve şimdilerde  bu doğrultuda  yatırımlar için ortamların hazırlandığını  söyledi.

Laricani, inkılabçı bir ruhiyeye sahip olmak ve direniş ekonomisinin gerçekleşmesini, İran’ın şimdiki şartalarda  iktdisadi kalkınma unsurlarından biri olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.