Laricani: Halep’in kurtarılması, bölge sorunlarının çözümünde yeni bir yol açmakta

  • 14 Aralık 2016
  • 998 kez görüntülendi.
Laricani: Halep’in kurtarılması, bölge sorunlarının çözümünde yeni bir yol açmakta

Laricani, Halep’in teröristlerden temizlenmesinin bölge krizlerinin çözümü için yeni bir yol açacağını söyledi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, ABD’li ve İngiliz yetkililerin bölgedeki gelişmelere ilişkin son günlerdeki gereksiz meydan okumalarına işaret ederek, “Gerçek dışı korku ortamı yaratarak, kendilerine ait silah pazarını geliştirip maceracı davranışlarının üzerini örtmek istiyorlar. Bunun sebebi ise son yıllarda Irak, Libya ve Yemen’de uyguladıkları yanlış politikalardan dolayı büyük bir çıkmaza girip bölgedeki gayretli evlatların zaferiyle, savundukları teröristleri geri adım atmaya mecbur kalmalarıdır” dedi.

Laricani, Halep’in teröristlerden temizlenmesini belirterek şu açıklamalarda bulundu: İnşallah yakın bir zamanda Musul da serbest kalacak. Bu ortam, onları yeni bir kriz yaratma yönünde çaresiz bıraktığı için boğulacak derecede rahatsız ediyor. Müslüman ülkelerin artık ABD’nin hilelerini çözecek iyi bir zekaya sahip olmaları, onları Batı Asya’da hazimete uğratacaktır.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı son olarak, Suriye ve Irak halkının teröristlere karşı verdikleri mücadelede elde ettikleri zaferleri tebrik ederek, İran halkının onları son ve nihai zafere ulaşma yolunda tamamen desteklediğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.