Laricani: Irak halkının birliği, beraberliği ve mücadelesi teröre karşı elde edilen zaferlerde ana etkendir

  • 28 Temmuz 2015
  • 720 kez görüntülendi.
Laricani: Irak halkının birliği, beraberliği ve mücadelesi teröre karşı elde edilen zaferlerde ana etkendir

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani dün Irak Milli Meclisi Güvenlik Konseyi Başkanı Zamuli’yi kabul etti, görüşmede, Laricani, İran’ın politikasının Irak’ta güçlü bir hükümetin kurulması ve sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanmasına katkı vermek olduğunu belirtti.
Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Hakim Zamuli’yle yaptığı görüşmede Ali Laricani, İran ve Irak halkları arasındaki tarihi ve dostane ilişkilerin, iki ülkenin tüm alanlarda yakın ve sürdürülebilir münasebetlerin kurulması için oldukça uygun bir zemin hazırladığını söyledi.
Laricani, Irak halkının birliği, beraberliği ve mücadelesinin, bu ülke hükümetinin son sıralarda terörist gruplara karşı elde ettiği zaferleri sağlayan etken olduğunu kaydetti.
Laricani, Irak’ta huzur ve güvenliğin tesisi için bütün imkanların seferber edilmesi gerektiğini ifade ederek, terörizme karşı koalisyonun yalancı propagandalarıyla Irak’ta önemli bir şey yapamadığını vurguladı.
Görüşmede Irak Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı, İran-Irak ilişkilerini kardeşçe olarak niteledi, İran’ın bölgede önemli bir ülke olduğunu, Irak halkı ve hükümeti için terörist gruplara karşı mücadelede dayanak bir pozisyonda olduğunu kaydetti.
İran İslam Şura Meclisi Araştırma Merkezi Başkanı Celali, de Irak Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı Zamuli ile Tahran’da bir araya geldi, görüşmede, terör örgütü IŞİD’in insanlık suçlarına karşı entegre medya ağının kurulması gerektiğini belirtti.
İslami Şura Meclisi Araştırma Merkezi Başkanı Kazım Celali, görüşmede, Batı’nın terörizme karşı sessizlik ve ataletini kınayarak, IŞİD’in insanlığa karşı işlediği cinayetlere karşı entegre medya ağının kurulmasını gerekli olarak niteledi.
İran ve Irak halkını, ortak bağlar ve tarihi ilişkiler birbirine daha yakınlaştırdığını söyleyen Celali, İran halkının Irak ve Suriye’de tekfirci teröristlere karşı son sıralarda elde edilen zafer haberlerinden memnuniyet duyduğunu vurguladı.
IŞİD’i insanlık düşmanı olarak niteleyen İranlı vekil, İran halkı ve hükümetinin terörle mücadelede Irak’a desteğine vurgu yaptı.
Görüşmede, Irak Milli Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı, İran’ı önemli ve Irak’la sağlam dostluk ilişkilerine ve derin medeniyete sahip bir ülke olarak niteledi.
Zamuli sözlerinin devamında, Irak’ta terör faaliyetlerinin tamamen bertaraf edilmesiyle, ikili münasebetlerin daha da güçleneceğini temenni etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.