Laricani: Irak krizinin çözümlenmesi bölgenin istikrarına etki yapar

  • 09 Åžubat 2017
  • 904 kez görüntülendi.
Laricani: Irak krizinin çözümlenmesi bölgenin istikrarına etki yapar

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, Irak güvenlik sorunlarının halledilmesinin bölgenin istikrarında önemli etkisinin olacağını söyledi.

İRNA ajansına göre, Laricani dün Tahran’da Irak’ın önceki petrol bakanı Adil el’Mehdi ile görüşmesinde, Irak’ın İran için Ortadoğu’nun önemli bir ülkesi olduğunu belirterek, iki ülke ilişkilerinin halihazırda iyi durumda olduğunu söyledi.

Laricani, terörizmle mücadelenin başta Irak olmak üzere tüm bölgenin önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, IŞİD dahil tüm terörist grupların yenilgiye uğratılmaları için bölgede kapsamlı bir işbirliği ve çabaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

İran Meclis Başkanı, bazı Arap ülkelerinin bölge meseleleri konusunda tutumlarının esef verici olduğunu belirterek bu ülkelerin birlikte hareket etmek yerine bölgede farazi düşman oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Söz konusu görüşmede, Irak eski petrol bakanı Adil Abdulmehdi de, Irak askeri güçlerinin terör örgütü IŞİD’e büyük darbe indirdiğini ama terörist gruplar karşısında zafer için bölgesel ve uluslararası işbirliğine gerek olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.