Laricani: İran ABD’nin yeni yaptırımlarına karşı yeni bir paketle karşılık verecek

  • 15 Aralık 2016
  • 1.133 kez görüntülendi.
Laricani: İran ABD’nin yeni yaptırımlarına karşı yeni bir paketle karşılık verecek

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, İran’ı, Amerika’nın İran aleyhindeki yeni yaptırımlarına karşı mücadele için paket hazırladığını söyledi.

Laricani, dün İran’ın kuzeyinde yer alan Gorgan kentinde yaptığı açıklamada, ABD’nin İran aleyhindeki yaptırımları uzatma kararına temas ederek, bu konunun İran milli güvenlik yüksek konseyinde ele alındığını belirterek, İran’ın Amerika’nın bu girişimine karşı gerekli kararları aldığını ve uygun girişimleri uygulamaya koyacağını söyledi.

İran Meclis Başkanı, İran nükleer meselesiyle ilgili müzakerelerin uluslararası alanda en zor konuların müzakere yoluyla halledilebileceğini gösterdiğini söyledi.

Laricani, nükleer konuda da, İran’ın diplomasi ve müzakere ehli olduğunu dünyaya gösterdiğini söyledi.

Bu arada Amerika’nın nükleer anlaşmayı çiğneme ihtimaline karşı İran milli güvenlik yüksek konseyi ve nükleer anlaşmayı gözetleme heyeti gerekli işlemleri yaparken, İran cumhurbaşkanı Ruhani de, dışişleri bakanı ve İran atom enerjisi kurumu başkanına Amerika tarafından nükleer anlaşmanın ihtilali konusunda gerekli girişimlerde bulunma emrini verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.