Laricani: İran, Bağımsızlık Açısından Dünyanın En Önde Gelen Ülkelerinden Birisidir

  • 29 Ocak 2015
  • 995 kez görüntülendi.
Laricani: İran, Bağımsızlık Açısından Dünyanın En Önde Gelen Ülkelerinden Birisidir

İran Ajansı’nın haberine göre, Orta Doğu’nn seramik ve çömlekçilik merkezi olarak bilinen İran’ın Lalecin şehrindeki şehitlerin anma törenine katılan İran İslami Meclisi Başkanı Ali Laricani, dünyadaki birçok ülkenin bağımsız olduklarını öne sürmelerine rağmen asla bağımsız olamadıklarını belirterek, İran’ın günümüzde başarıya ulaşabildiği ve politik bağımsızık yakalabildiğini belirtti.

Kültürel bağımsızlığım, politik bağımsızlıkta çok daha önemli olduğunu vurgulayan Laricani, “Kültürel bağımsızlık, ruhaniyetin geçtiğimiz 1400 yıl içerisinde katettiği ve bize devrettiği bir yoldur. Bazen düşünür görünümlü insanların bazı açıklamalar yaptıkları ve ülkemiz için sorunlar yarattıklarını görüyoruz. Bu insanlar, kendi yollarını dinden ayıran, İslam’ı tanıma kapasitesine sahip olmayan ve anlış yola sapan insanlardır. Ülkemiz bazı dönemlerde hakikatsiz hareketler darbe yemiştir ve bu neden ile de İmam Humeyni, her zaman ruhaniyet yolunda ilerlememizi vurgulamışlardır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.