Laricani: İran Batı’nın insan hakları saldırılarından korkmuyor

  • 17 Ocak 2017
  • 1.053 kez görüntülendi.
Laricani: İran Batı’nın insan hakları saldırılarından korkmuyor

İran İnsan Hakları Komitesi Sekreteri, İran İslam Cumhuriyeti’nin Batı’nın insan hakları saldırılarından korkmadığını belirtti.

İran Yargı Erki İnsan Hakları Komitesi Sekreteri Muhammed Cevad Laricani bugün Tahran’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Batı’nın İran’a karşı insan hakları saldırılarına işaretle, Batı’nın İran’a yönelik insan hakları saldırılarının İslam Cumhuriyeti’nin kurulduğu ilk günden itibaren başladığını ve Batılılar’ın İran halkına karşı türlü kararnameler çıkardığını kaydetti.

Laricani, İran İslam Cumhuriyeti’nin  İslami düşüne üzerine kurulu tam bir demokratik, siyasi ve medeni düzen olduğunun altını çizerek, bugün İran İslam Cumhuriyeti’nin Batı Asya’daki en büyük demokrasi sayıldığını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti bayrağının, insan hakları olacağına dikkat çeken Laricani, İran İslam Cumhuriyeti’nin zulüm etmek ve zulüm kabul etmeyi reddettiğini ve mazlum insanların haklarının savunucusu olduğunu ifade etti.

İran İnsan Hakları Komitesi Sekreteri Muhammed Cevad Laricani, Bahreyn’deki mevcut duruma işaretle, Bahreyn’de insanlık suçu ve felaketi yaşanmakta olduğu belirtti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.