Laricani: İran meclisi Çin ile ilişkileri geliştirmeyi destekliyor

  • 24 Ocak 2016
  • 727 kez görüntülendi.
Laricani: İran meclisi Çin ile ilişkileri geliştirmeyi destekliyor
İran İslami Şura meclisi başkanı Ali Laricani, İran ve Çin arasında iktisadi ilişkilerin geliştirilmesine destek verdiklerini söyledi.

Meclis haber ajansının bildirdiğine göre, Laricani, dün Çin cumhurbaşkanı ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, Çin’in, İran’a yönelik destek ve tutumlarını överken, iki ülke arasında petrol, gaz, demiryolu, bilim ve teknolojinin transferi gibi bir çok alanda ilişkilerin gelişeceğini ve İran meclisinin bu ilişkileri destekleyeceğini söyledi.

Laricani, Çin ile özellikle ağır su konusunda santrallerle ilgili olarak işbirliğinin geliştirilmesine de temasla, ”bu gibi işbirlikleri kesin olarak İran meclisinin desteğini alacaktır’ dedi.

Çin cumhurbaşkanı da, sözkonusu görüşmede, İran’la ilişkilerinin stratejik olduğunu belirterek, iki ülkenin Şanghay İşbirliği Örgütü ve BM’erde ortak görüşler ve çıkarlara sahip olduğunu belirterek bu doğrultuda Irak, Yemen ve Suriye konusunda ortak görüşte olduklarını söyledi.

Çin cumhurbaşkanı, İran’a yönelik yaptırımların, nükleer anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle beraber kaldırılmasını da İran ve Çin arasında ilişkilerin daha da gelişmesi için bir fırsat olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.