Laricani: İran nükleer meseleyi artık atlatmış durumda

  • 01 Haziran 2017
  • 941 kez görüntülendi.
Laricani: İran nükleer meseleyi artık atlatmış durumda

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, dün medya yöneticileriyle ortak toplantıda yaptığı açıklamada, ‘İran’ın nükleer meseleyi artık atlattığını ve yatırım için huzurlu bir ortamın oluştuğunu” söyledi.

Laricani, elbette bazı ülkelerin İran’da yatırım konusunda  ve nükleer anlaşmanın yürürlüğü konusunda mesele çıkardığını ve bu konuda  medyanın önemli yardımının olabileceğini söyledi.

İran İslami Şura Meclisi başkanı, bazı ülkelerin yaptıkları işlerle İran’ı öfkelendirmek ve İran’ın tepkisini görmek istediklerini ve acaba İran’ın bu süreçte tutumunun devam edip etmediğini veya daha da şiddetli olup olmadığını görmek istediklerini söyledi.

Laricani, ayrıca bölgenin yeni gelişmelere sahne olduğunu belirterek, bölgesel sorunların giderek daha da artış kaydettiğini ve terörizmin daha da yayıldığını bunun sonucunda bölgenin güvensizliği ve karmaşıklığının daha da arttığını söyledi.

İran İslami Şura Meclisi başkanı, İran’ın iktisadi şartlarına da temasla, ‘milli azim ve irade olmadan, iktisadi sorunların çözülemeyeceğini ve mevcut durumdan kurtulmak için akıllıca ve çök yönlü ortamın daha fazla olması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.