Laricani: İran Suriye’de direnişin her zaman yanında olacaktır

  • 02 Ocak 2017
  • 964 kez görüntülendi.
Laricani: İran Suriye’de direnişin her zaman yanında olacaktır

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim arasında gerçekleşen görüşmede taraflar görüş alış verişinde bulundular.

Laricani ve Velid Muallim arasında gerçekleşen görüşmede Suriye’nin son durumu ve özellikle de Halep’teki son gelişmeler hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Sözkonusu görüşmede Laricani,  Suriye halkı, ordusu ve hükümetinin teröristlerle mücadelesindeki başarısını ve Halep’i geri almasını tebrik ederken, bu durumun Suriye’de istikrar ve güvenliğin geri dönmesi için iyi bir ortam hazırladığını söyledi.

Laricani, Suriye barış görüşmelerine temasla, İran, Rusya ve Suriye’nin birlik ve programla, Suriye’de barışın sağlanmasında önemli adımlar atabileceğini söyledi.

İran meclis başkanı, Kazakistan’da yapılacak Suriye barış konferansını da olumlu bir gelişme olarak niteledi.

Bu arada görüşmede Suriye dışişleri bakanı Velid El’Mualllim de, teröristlere karşı elde edilen zafere ve başarılara temasla, Halep’in özgürlüğüne kavuşturulmasının, direnişinin terörizmle mücadelede gücünü gösterdiğini söyledi.

Bir istişare görüşme kapsamında Tahran’da bulunan Suriye Dışişleri Bakanı, İran’ın bölgedeki önemli konumuna da temasla, İran’ın terörizmle mücadelede Suriye’ye yardımlarını takdir etti.  İran Dışişleri Bakanı Zarif ve İnkılap Rehberi Başdanışmanı Velayeti ile de görüşmüştü.

20 Aralık’ta da İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki krizi değerlendirmek üzere Moskova’da bir araya gelmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.