Laricani: İran ve Amerika’nın bölgedeki amaçları farklı

  • 11 Ekim 2015
  • 883 kez görüntülendi.
Laricani: İran ve Amerika’nın bölgedeki amaçları farklı

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani bugün Meclis’in açık oturumunda yaptığı konuşmada Tuğgeneral Hemedani’nin şehid düşmesinden dolayı Dünya Müslümanları Rehberi, şehidin ailesi ve Hemedan halkına başsağlığı diledi.

Siyonistler’in bütün gücünü İslam ülkelerini karıştırmak için seferber ettiğini belirten Laricani “Maalesef bütün bunlara rağmen hiçbir İslami ülkenin gıkı da çıkmadı” diye konuştu.

Türkiye’de dün yaşanan terör olaylarına da değinen Laricani “Bu eylemlerde onlarca müslüman hayatını kaybetti, bu da bölgedeki krizin bir başka boyutunu gösteriyor ve Türkiye’nin dostlarının bu olaydan dolayı bölgedeki teröristlere ciddi şekilde dikkat etmelerini umuyoruz” açıklamasında bulundu.

Bölgede İslami Uyanış’ı önlemek için yeni planların oluştuğunu ve bölge yapısına aykırı yeni bir düzenin dayatılmak istendiğini belirten Laricani, IŞİD karşıtı koalisyonun bu grupla mücadele etmek yerine aslında oyun oynadıklarını vurguladı.

İran ile Amerika anlaşmazlığı stratejiktir

İran ile Amerika’nın farklı amaçlar güttüğünü dile getiren Laricani, iki ülkenin taktiksel olarak ortak bir amaç peşine müzakere etseler de aslında bu iki ülkenin anlaşmazlıklarının stratejik olduğunu belirtti.

Nükleer Müzakereler’in 3 yıla yakın sürdüğünü ve İmam Hamaney’in belirttiğine göre bu sürede Amerika’nın İran milli menfaatlerine ters bir şekilde davranmayı hedeflediğini de aktaran Laricani, İnkılap Rehberi ve müzakerecilerin uyanıklığıyla Amerika’nın bunu başaramadığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.