Laricani: ” İran ve Hindistan ilişkileri iki ülkenin kültürü ve tarihinden kaynaklanmıştır”

  • 16 Ekim 2019
  • 1.372 kez görüntülendi.
Laricani: ” İran ve Hindistan ilişkileri iki ülkenin kültürü ve tarihinden kaynaklanmıştır”

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Tahran ve Yeni Delhi arasındaki ilişkilerin köklü olduğuna değinerek bu ilişkilerin iki ülkenin tarihi ve kültüründen kaynaklandığını söyledi.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani  Hindistan Temsilciler Meclisi Başkanı ile 141’inci Uluslararası Parlamenterler Arası Birliği toplantısının kulisinde görüşmesinde iki ülke temsilcilerinin ikili ilişkilerin geliştirilmesi için iş birliği yapmalarını istedi.

Laricani ayrıca terörizm meselesini Batı Asya’nın en önemli sorunu olduğuna değinerek şöyle dedi: “Bu mesele sadece bölge ülkelerinin iş birliği ile çözülür. Tabii kimi ülkeler bu hususta çifte standartlı tutum izliyor. Bunun açık bir örneği de Afganistan’a yönelik uygulanan çifte standartlı siyasetlerdir. ”

Bu görüşmede Hindistan Parlamento başkanı İran ve Hindistan arasında kültürel, geleneksel ve ayinsel ortaklıklarına vurgu yaparak şöyle dedi: “İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için daha fazla adım atılmalıdır. ”

Hindistan Parlamento Başkanı ise bu görüşmede şöyle bir açıklamada bulundu: “İran ve Hindistan’ın her ikisi de terörizm kurbanları sayılır. Bu yüzden bu iki ülkenin devlet adamları kapasiteler yaratıp güven oluşturarak özellikle de parlamentolar arasındaki diplomasi vasıtası ile şom terörizm olgusunu kınamalı ve bununla mücadele etmelidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.