Laricani: Ä°ran’ın siyaseti, bölgede güvenliÄŸin oluÅŸturulması yönündedir

  • 21 Ekim 2015
  • 864 kez görüntülendi.
Laricani: Ä°ran’ın siyaseti, bölgede güvenliÄŸin oluÅŸturulması yönündedir

Ä°ran Ä°slami Åžura Meclisi BaÅŸkanı bölgede kalıcı bir barış ve güvenliÄŸin oluÅŸturulmasının Ä°ran’ın temel siyasetlerinden olduÄŸunu bildirdi.

Ä°RÄ°B haber Ajansının bildirdiÄŸine göre dün Tahran’da “Petrol ve Enerji” seminerinde konuÅŸan Ä°ran Ä°slami Åžura Meclisi BaÅŸkanı Ali Laricani, bölgede güvenliÄŸin oluÅŸturulmasıyla ilgili terör eylemlerine son verilmesi zaruretini hatırlatarak, OrtadoÄŸu bölgesinde kalıcı bir güvenliÄŸin Ä°ran Ä°slam Cumhuriyetinin milli çıkarları çerçevesinde olduÄŸunu bildirdi.

Enerji meselesinin tüm ülkeler için büyük önem taşıdığını da hatırlatan Laricani, çok yönlü bir kalkınma için enerji kaynaklarından yararlanmanın petrol ve gaz alanında İran İslam cumhuriyetinin önemli hedeflerinden olduğunu bildirdi.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı konuşmasının bir başka bölümünde ise bölgede terörizm meselesine de değinerek bu meselenin doğu bölgesinde yayıldığı gibi hatta Suriye, Irak ve Kuzey Afrika bölgelerini de kapsama alanı içine aldığını ve Amerika ve Avrupa ülkelerinden binlerce kişinin bugün terörizme katıldıklarını söyledi.

Tüm dünya ülkelerinin terörizmle mücadeleye ciddi olarak yaklaÅŸmaları gerektiÄŸini belirten Laricani, Ä°ran’ın, Irak’a yardım eli uzattığı gibi bölgeyi de içinde bulunduÄŸu bu karmaÅŸadan kurtarmayı kendi görevi olarak kabul ettiÄŸini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.