Laricani: Karşı taraf İran’ın uranyum zenginleştirme hakkını tanımak zorunda kaldı

  • 24 AÄŸustos 2015
  • 781 kez görüntülendi.
Laricani: Karşı taraf İran’ın uranyum zenginleştirme hakkını tanımak zorunda kaldı

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, İran’da uranyum zenginleştirme hakkının stabilize edilmesinin önemli bir işe ve hedef olduğunu, bunu tahrip etmemek gerektiğini belirtti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, Tahran’da katıldığı bir törende, nükleer anlaşmaya işaretle, nükleer müzakerelerden amacının, İran’ın zenginleştirme hakkını tanımak ve itiraf etmek olduğunu, şu an bu hakkının stabilize edildiğini ifade etti.

Laricani, geçmişte ve müzakerelerde, İran’ın uranyum zenginleştirme hakkını kabul etmediklerini hatırlatarak, İran’ın nükleer müzakere heyetinin çabasıyla karşı tarafın İran’ın zenginleştirme hakkını tanımak zorunda kaldığını kaydetti.

İran’a yönelik bütün yaptırımların iptaline işaretle, İran’ın yaptırımların tek seferde kaldırılmasına çalıştığını, kesinlikle, yaptırımların zaman ilerledikçe kalkacağını ifade etti.

İslami Şura Meclisi Başkanı, yararlı nükleer anlaşma belgesinin yıpratılmaması gerektiğini söyleyerek, bazı eksikliklere rağmen İran’ın zenginleştirme hakkının kabulü ve nükleer müzakere sürecinin genel çerçevesinin iyi bir olay ve hedef olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.