Laricani: Kudüs günü İslam milletlerinin Siyonist rejim aleyhinde iradesinin tecelli günüdür

  • 22 Haziran 2017
  • 1.034 kez görüntülendi.
Laricani: Kudüs günü İslam milletlerinin Siyonist rejim aleyhinde iradesinin tecelli günüdür

İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, Kudüs gününü İslam millet ve devletlerinin iradesinin Siyonist rejim aleyhinde tecelli günü olduğunu belirtti.

Eski dönem milletvekilleri ile görüşen Laricani, milletvekillerinin milli sermaye sayıldığını ve eski vekillerin tecrübeleri ve düşüncelerinden yararlanılması gerektiğini söyledi.

Kudüs gününün yakın olduğunu belirten Laricani, İslam dünyasının bugünkü şartlarında Kudüs gününde milletin tüm kesimlerinin sahnede olmasının bölgesel ve uluslararası arenada etkili olacağını söyledi.

Laricani, ‘’Büyük devletler yıllardır İslam devlet ve milletlerini Filistin meselesinden vazgeçirmeye ve İslam milletlerini bu hususta yormaya çalışmaktalar’’ dedi.

İslam milletlerini Filistin meselesinden yormanın Büyük güçlerin bir projesi olduğunu ifade eden Laricani, ‘’Onlar bu hususta çeşitli planlar uygulamaya koydular ve onlarca kendilerince uzlaşı planı hazırladılar ve bazı İslam ülkeleri de yeni planlar vermek için çabaladılar ve bazı olaylarda oluştu’’ dedi.

Laricani İslam İnkılabının zaferi ve bu zaferle birlikte Kudüs günü ilanı ile Filistin meselesinin İslam ülkelerinin gündemlerine oturduğunu ve bugün de tüm İslam ülkelerinde Kudüs günü kutlandığını söyledi.

33 günlük savaşın da Siyonist rejimle mücadelede etkili nedenlerden olduğunu ifade eden Laricani, bu savaşta İsrail’in saldırmasına rağmen bir başarı elde edemediğini söyledi.

Filistin İntifadasının da Siyonist rejimle mücadele için yeni bir moral kaynağı olduğunu ifade eden Laricani, ‘’Maalesef son yıllarda bazı İslam ülkeleri Siyonistlerle irtibat peşindeydi, bu utanç vericidir ve İslam devletleri ve milletlerine büyük darbedir ve hassasiyetle bunları takip etmeliyiz’’ dedi.

İslam ülkeleri arasındaki sorunların İslam milletlerinin enerjisini bir az azalttığını ifade eden Laricani, bundan dolayı da Siyonist rejimin büyük konuşmaya başladığını fakat Kudüs günü yürüyüşleri ile bunun önüne geçilebileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.