Laricani: mevcut şartlarda İslam Dünyasının birlikteliği gereklidir

  • 08 Ağustos 2017
  • 958 kez görüntülendi.
Laricani: mevcut şartlarda İslam Dünyasının birlikteliği gereklidir

İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, mevcut şartlarda İslam Dünyasının birlikteliğinin gerekli olduğunu söyledi.

Laricani, Kafkas Bölgesi Din İşleri İdaresi Başkanı ve Azerbaycan Şeyhülislamı Allah Şekur Paşazade ile Tahran’da yaptığı görüşmede, İran ve Azerbaycan’ın dost ülkeler olduğunu ve kültürel açıdan yakın olduklarını ve bundan dolayı Müslümanlar birliği yönünden birlikte olumlu uygulamalara imza atabileceklerini söyledi.

İslam Dünyasının zor bir dönemde olduğunu ifade eden Laricani, sorunların müzakerelerle çözülmesi ve siyasi müzakerelerle kültürel yakınlaşmaya varması gerektiğini söyledi.

İslam adı ile bir radikal gurubun yaptıklarının İslam ülkeleri enerjilerini onlarla mücadelede yok olmasına sebep olduğunu ifade eden Laricani, bunun İslam düşmanlarına fırsatlar yarattığını söyledi.

Paşazade de İslam dünyasının daha çok birliğe ihtiyaç duyduğunu ve Müslümanların bir biri ile çatışmalarının uygun olmadığını ve bu konunun sadece İslam düşmanlarını sevindirdiğini söyledi.

İslam ve din adını su istimal edenler karşısında durulması gerektiğini ifade eden Paşazade, teröristlerin İslam adı ile İslam kültürünü yok etmeye çalıştıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.