Laricani: Soğuk savaşın tekrar başlaması kimsenin yararına değildir

  • 06 Ağustos 2017
  • 1.149 kez görüntülendi.
Laricani: Soğuk savaşın tekrar başlaması kimsenin yararına değildir

İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD’nin Rusya aleyhine ambargo kararının ABD yararına olmayacağını ve İran aleyhindeki ambargoların da nükleer anlaşmaya ters olduğunu belirterek, ‘’Bu bir soğuk savaştır ve bunun sonucu hiçbir ülkenin yararına olmayacaktır’’ dedi.

Bugün İslami Şura Meclisinde düzenlenecek Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ikinci dönem Cumhurbaşkanlığı yemin töreni için Tahrana gelen Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ile görüşen Laricani, Moldova komşuları Rusya ve Ukrayna’nın İran ile iyi ilişkilere sahip olduklarını ve kendisinin de davete icabet ederek İran’a gelmesi dostane ilişkilerin derinliğinin göstergesi olduğunu söyledi.

İki ülke arasında işbirliği için bir çok potansiyel olduğunu ifade eden Laricani, iki ülkenin petrol satışı, ulaştırma ve sanayi makineleri alanlarında işbirliği yapabileceğini söyledi.

Dodon da bir senede ikinci kez İran’ı ziyaret ettiğini ve bunun ülkesinin Tahran ile ilişkileri geliştirmedeki azminin belirtisi olduğunu söyledi.

ABD yeni başkanı tutumundan dolayı Rusya- ABD arasındaki ilişkilerin soğuduğunu ifade eden Dodon, Avrupa ülkelerinin birçoğunun da ABD kararını onaylar nitelikte olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.