Laricani: Suriye ve Yemen buhranının çözüm yolu askeri değil

  • 12 Şubat 2017
  • 1.091 kez görüntülendi.
Laricani: Suriye ve Yemen buhranının çözüm yolu askeri değil

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, Yemen ve Suriye buhranlarının çözüm yolunun askeri olmadığını söyledi.

Laricani,  dün  Tahran’da İsveç başbakanı Stefan Löfven ile görüşmesinde, bölgenin güvensizliğinin sebeplerinden birinin bazı  ülkelerin Yemen ve Suriye buhranlarını askeri olarak çözmek istemeleri olduğunu belirterek, ”halbuki bu buhranların en iyi çözümü yolu, demokrasiyle birlikte diplomatik yollardır’ dedi.

Laricani, bazı ülkelerin demokrasiye yönelik müdahalelerinin Ortadoğu’da sorunların diğer sebebi olduğunu belirterek, ülkelerin demokrasinin  yerleşmesine engel olmamaları gerektiğini  zira bunun bastırılması halinde böyle bir durumun hiç kimsenin hayrına olmayacağını tam tersine  diğer ülkelerin de  sorun yaşamasına neden olacağını söyledi.

İran meclis başkanı, terörizm konusunun dışında  bölgenin diğer bir çok sorunla karşı karşıya kaldığını belirterek, onlardan birinin uyuşturucu madde  olduğunu maalesef uyuşturucu maddenin Pakistan ve Afganistan sınırlarından  transit geçtiğini ve buna karşı mücadele için İran’ın uzun yıllardır maddi ve manevi ağır bedeller ödediğini söyledi.

Görüşmede İsveç başbakanı da, İsveç hükümetinin özellikle iki ülke parlamentolar arası  işbirliği olmak üzere, ulaştırma, enerji, maden ve teknoloji gibi bir çok alanda işbirliğinin geliştirilmesine önem verdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.