Laricani: Suriye’nin durumu iyileşiyor

  • 04 Kasım 2015
  • 896 kez görüntülendi.
Laricani: Suriye’nin durumu iyileşiyor

İran Meclis Başkanı, “Suriye’nin durumunun geçmişe kıyasla daha iyileştiğini görüyoruz” dedi.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat ile Tahran’da bir araya geldi.

Laricani bu görüşmede Suriye’nin son durumuna işaret ederek, Suriye’nin genel durumunun iyileşmeye doğru gittiğini ve gelecekte de bundan daha güzel olacağını umduğunu belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat da bu görüşmede, “Suriye Cumurbaşkanı Beşşar Esad selamlarını İnkılap Rehberi ve İran yetkililerine iletmem için beni görevlendirdi” dedi.

Beşşar Esad’ın Putin ile Rusya’da görüşmesinin tarihi önem taşıdığını dile getiren Mikdat, “Özellikle Rusya’nın terör karşıtı operasyonları ve Suriye’yi desteklemesinin ardından yapılan Bu görüşme çok önemliydi. Rus savaş uçaklarının operasyonları Amerika politikalarının aksine iyi getirileri olmuştur” diye vurguladı.

Amerika ve müttefiklerinin Suriye’deki faaliyetlerinin Suriye’nin yasal devleti karşıtı olduğunu ve terörle mücadele amacı taşımadığını kaydeden Mikdat, “Amerika 5 yıllık krizin bitmesine yönelik çaba göstermektense Suriye’yi yakıp yıkmak istiyor” diye açıkladı.

Suriye Ordusu’nun ülkenin birçok bölgesinde ilerlediğine değinen Mikdat, “Şu an bazı silahlı grupların ateşkes peşinde olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla Beşşar Esad, İran ve Hizbullah ile müttefik olmanın zaferden başka bir sonuç çıkarmayacağının farkındadır” diye ifade etti.

Viyana görüşmelerinin kritik olduğunu da aktaran Mikdat, Suriye halkını desteklediği için İran halkı ve devletine teşekkürlerini sundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.