Laricani: Tahran-Pekin işbirliği bölgenin sebat ve güvenliğinin yararınadır

  • 17 Şubat 2015
  • 1.124 kez görüntülendi.
Laricani: Tahran-Pekin işbirliği bölgenin sebat ve güvenliğinin yararınadır

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, İran ve Çin arasında, ikili ilişkilerin bölge ve uluslar arası arenada çeşitli boyutlarda gelişmesi ve büyümesinin,  dünyanın güvenlik ve sebatında olumlu etkisinin olacağını söyledi.

Laricani, dün Tahran’da Çin dışişleri bakanı Wang Yi ile görüşmesinde,  İran’ın Çin’le ilişkilere uzun vadeli ve stratejik olarak baktığını belirterek, İran meclisinin iki ülke ilişkilerinin gelişmesine destek verdiğini söyledi.

İran meclis başkanı, açıklamasında ayrıca İran ve 5+1 grubu arasındaki nükleer müzakerelerde Çin’in olumlu rolünü takdir ederken, İran’ın nihai anlaşma konusunda samimi ve ciddi olduğunu ama müzakerelerin yeniden uzatılmasından yana olmadığını söyledi.

Çin dışişleri bakanı Wang Yi de, İran’a yaptığı ziyaret ve İranlı yetkililerle görüşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, iki ülke yetkililerinin karşılıklı  ziyaretlerinin ilişkilerin gelişmesinde etkili rolünün olacağını belirterek, parlamentoların ve siyasi yetkililerin ikili ilişkilerin gelişmesinde rollerinin göz ardı edilemez bir gerçek olduğunu  söyledi.

Çin dışişleri bakanı, nükleer müzakerelere de temasla, Çin’in her halükarda İran nükleer  meselesinin  barışçı yollardan halledilmesinden yana olduğunu  belirterek,  müzakerelerin  her iki tarafın  yararına olacak şekilde sonuçlanmasını umut etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.