Laricani: Trump İran aleyhinde korku ortamı çıkarmak peşinde

  • 27 Kasım 2017
  • 1.035 kez görüntülendi.
Laricani: Trump İran aleyhinde korku ortamı çıkarmak peşinde

Ä°ran meclis baÅŸkanı Ali Laricani, Amerikan baÅŸkanı Trump’ın Ä°ran aleyhinde korku ortamı oluÅŸturmaya çalıştığını belirterek, bu yolla dünyanın Ä°ran’la irtibatını kesmeye çalıştığını söyledi.

Ä°ran meclis baÅŸkanı Laricani, dün Tahran’da Avrupa Parlamentosu’nda Ä°ran  ile iliÅŸkiler grubu baÅŸkanı Janusz Lewandowski ile görüşmesinde, Amerika ve onun bazı müttefiklerinin Ä°ran aleyhinde boÅŸ ve asılsız suçlamalar yönelterek uluslararası nükleer anlaÅŸmanın yürürlüğünün engellenmesine izin verilmemesi gerektiÄŸini söyledi.

Bölge ve dünyada  barış ve istikrarın  çok önemli olduÄŸunu belirten Laricani, Ä°ran’ın her zaman münakaÅŸaların  diyalog yoluyla giderilmesinden yana olduÄŸunu söyledi.

Ä°ran meclis baÅŸkanı, Amerika ve müttefiklerinin  teröristlere yönelik desteklerine de iÅŸaretle, ”Taliban, IŞİD ve diÄŸer terör örgütleri sözkonusu ülkelerin tesis ettikleri  örgütlerdir’ dedi.

Laricani ayrıca Ä°ran’ın Avrupa BirliÄŸi ile her alanda iliÅŸkileri geliÅŸtirmek istediÄŸini söyledi.

Sözkonusu görüşmede, Janusz Lewandowski de, Avrupa BirliÄŸi’nin Ä°ran’la varılan nükleer anlaÅŸmanın yürürlüğüne destek verdiÄŸini  belirterek, ‘Avrupa Ä°ran’ın yanında olacak’ dedi.

Avrupalı yetkili, Ä°ran’ın teröristlerle mücadelesini de takdir ederek, ”Ä°ran’ın terörizmle mücadelesi herkesçe  bilinen bilinen bir gerçektir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.