Laricani: Yemen halkının direnişi saldırganlar için bir ibret dersidir

  • 01 Kasım 2015
  • 783 kez görüntülendi.
Laricani: Yemen halkının direnişi saldırganlar için bir ibret dersidir

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani,  Yemen halkının direnişinin,  saldırgan ülkeler için bir  ibret dersi olduğunu söyledi.

İslami Şura Meclisi Ajansı’nın bildirdiğine göre, Laricani, Yemen’den Tahran’a gelen bir heyeti kabulünde İran İslam Cumhuriyetinin, saldırganlar karşısında mücadele veren Yemen halkının  direnişini desteklediğini söyledi.

İran meclis başkanı, Suudi rejiminin Yemen halkına yönelik cinayet ve bu ülkenin altyapısını ortadan kaldırmaya dayalı saldırılarına işaretle; ”Yemen’de meydana gelenler bu zamana kadar eşsizdir ve bu da Suudi rejiminin bölgede bir şirret rejim olduğunu göstermektedir” dedi.

Ali Laricani, Yemen halkını, adaletsiz bir savaşın galibi olarak nitelerken, Yemen krizinin siyasi yoldan çözümünün İran için öncelikli olduğunu söyledi.

Bu arada  söz konusu görüşmede Yemen Devrim Yüksek Konseyi  başkan vekili Nalef el’Ganes de, Yemen halkının İran İslam Cumhuriyetinin Yemen konusunda izlediği siyasetleri hiçbir  zaman  unutmayacağını  belirterek, ‘İran, Yemen’in en yakın dost ülkesidir’ dedi.

Yemenli yetkili, Suudi Arabistan’ı, bölgede yaşanan sorunun baş müsebbibi olarak nitelerken,  Yemen halkının  savaşta bölgenin bütün halkının adına Suudi rejimine karşı  savaştığını söyledi.

El’Ganes, saldıranların, Yemen devrimini darbe olarak suçladıklarını ve bu bahaneyle  Yemen’in masum halkını bastırmaya, ezmeye çalıştıklarını belirterek, ‘Ama Yemen halkının, dost ülkelerin  yardımlarıyla Yemen’i Suudi rejimi için mezarlığa dönüştürecektir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.