Laricani’den İran ve Pakistan’ın potansiyellerinin kullanılmasına vurgu

  • 15 Ekim 2019
  • 602 kez görüntülendi.
Laricani’den İran ve Pakistan’ın potansiyellerinin kullanılmasına vurgu

İran ve Pakistan meclis başkanları, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Parlamentolar arası Birliği 141. Toplantısı kulisinde bir araya gelerek, İran ve Pakistan arasında başta iktisadi olmak üzere her alanda ilişkilerin gelişmesine vurgu yaptılar.

İRNA’nın haberine göre, Laricani,  dün sözkonusu görüşmede iki ülkenin başta kültürel olmak üzere çok sayıda ortaklıklarına temas ederek, ‘İran’ın Pakistan’a bakışı müspettir’ dedi.

Laricani, Keşmir bölgesi sorununun  (Pakistan ve Hindistan arasında ihtilaflı bölge) çözümünden ümitli olduğunu dile getirerek, İran ve Pakistan arasında iktisadi alanda biraz canlılık görüldüğünü belirtti ve iki ülkenin potansiyellerinin  iki ülkenin çıkarına olacak şekilde  kullanılması gerektiğini söyledi.

Pakistan meclis başkanı da sözkonusu görüşmede, İran’ın Keşmir meselesine verdiği destek ve Pakistan başbakanının Tahran’a son ziyaretinde sıcak karşılamasından dolayı teşekkür ederken, iktisadi ilişkilerin gelişmesinin iki ülke ilişkilerinin gelişmesi ve ilerlemesine yardımcı olacağına inandığını söyledi.

Pakistanlı yetkili, mevkidaşı Laricani’yi Pakistan’a davet etti. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.