Lavrentyev, Esad İle İdlib’i Görüştü

  • 03 Aralık 2019
  • 1.203 kez görüntülendi.
Lavrentyev, Esad İle İdlib’i Görüştü

Suriye Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, Esad’ın bugün kabul ettiği Lavrentyev başkanlığındaki Rus heyetiyle İdlib bölgesinden düzenli olarak komşu bölgelere yapılan saldırıları değerlendirerek söz konusu bölgenin teröristler için sığınacak haline gelmesinin kabul edilemez olduğunu kaydettikleri belirtildi.

Açıklamada, “Taraflar, teröre karşı mücadelenin sürdürülmesi ve militanların, İdlib’i daimi sığınacak haline getirme amacıyla sivilleri canlı kalkan olarak kullanmasının önlenmesi gerektiği yönündeki ortak Rusya-Suriye duruşunu doğruladı” dendi.

Suriye’nin kuzeydoğusundaki son durumu da ele alan taraflar, Suriye hükümetinin ülkenin geneli üzerinde kontrolü geri alması ve bu bölgelerde devlet kurumlarının yeniden faaliyete geçmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Açıklamada, “Görüşme sırasında, politik çözüm süreci ve Nur Sultan’daki yeni görüşme turuna yapılan hazırlıkları değerlendirildi. Taraflar, bazı ülkelerin sürece müdahale ederek bu süreci, Suriye halkının ülkenin toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını koruma yönündeki çıkarlarının hayata geçirilmesi olan temel amacından saptırma çabalarına karşı mücadeledeki koordinasyonun ve görüşmelerin sürdürülmesinin önemi konusunda fikir birliğine gösterdi” ifadelerine yer verildi.

Sputnikin verdiği habere göre Nur Sultan’daki yeni Suriye görüşmesi, 10-11 Aralık günleri yapılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.