Lavrov: Amerikancı koalisyon en-Nusra’nın korunması yönünde çabalıyor

  • 22 Temmuz 2017
  • 1.151 kez görüntülendi.
Lavrov: Amerikancı koalisyon en-Nusra’nın korunması yönünde çabalıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki güvenli alanların El Nusra terör örgütü ile etkili mücadeleye yardım etmesini ümit ettiğini bildirdi.

Lavrov NBC News TV kanalına yaptığı açıklamada, “Güvenli alanların kurulmasına ilişkin anlaşmanın El Nusra terör örgütü ile mücadele konusunu çözmeye yardımcı olmasını ümit ediyoruz” ifadesini kullandı.

Lavrov, ABD’nin El Nusra ile mücadele etmek istememesinin Moskova ve Washington’un Suriye’de teröristlere karşı güçlerin koordine edilmesine ilişkin anlaşmayı bozduğunu hatırlatarak, “En başından itibaren ABD’nin önderliğindeki koalisyon IŞİD’e karşı gelirken El Nusra’yı korudu. Tüm veriler bunu gösteriyordu” dedi.

Lavrov konuşmasının devamında şöyle dedi:

“İran ve Türkiye ile anlaşarak, Almanya, ABD, muhalif birlikleri ile anlaşarak askeri eylemlerin önüne geçmeye çalışıyoruz. Tabi ki içerisinde bulunduğumuz süreçler hakkında Suriye hükümeti ile temastayız ve Suriye hükümeti bizim IŞİD ile mücadeleyi öncelik olarak tutarak yaptıklarıma karşı gelmiyor.”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin güneyindeki güvenli bölgenin oluşturulmasının en yakın zamanda tamamlanacağını da belirtti.

Rus haber ajansı TASS’ta yer alan haberde Lavrov, “Şu an Suriye ordusu ile silahlı muhalefet arasındaki ateşkes rejiminin sağlanması, bu bölgeye insani yardımın sıkıntısız getirilmesi ve sivillerin bölgeye girmesini ve bölgeden çıkmasını sağlamak üzere güvenli bölgenin faaliyet göstermesine ilişkin detaylar görüşülüyor“.

Lavrov, çalışmaların ne zaman sona ereceği üzerine “En yakın zamanda bu çalışmaların tamamlanacağını düşünüyorum“ dedi.

İran, Rusya ve Türkiye 4 Mayıs 2017 tarihinde Astana 4. Tur görüşmelerinde Suriye’de dört güvenlik bölgenin oluşturulması yönünde bir anlaşma imzalamışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.