Lavrov: Amerika’nın Bercam’dan çekilmesi bölgede gerginliğin yoğunlaşmasına sebep oldu

  • 17 Ocak 2020
  • 721 kez görüntülendi.
Lavrov: Amerika’nın Bercam’dan çekilmesi bölgede gerginliğin yoğunlaşmasına sebep oldu

Rusya dışişleri bakanı Amerika’nın Bercam nükleer anlaşmadan çekilmesinin batı Asya bölgesinde gerginliğin yoğunlaşmasına sebep olduğunu açıkça söyledi.

Elcezire kanalının bildirdiğine göre Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov dün yaptığı açıklamada, Amerika’nın İran ile nükleer anlaşma ve orta menzilli güçler INF anlaşmasından çekilmesinin batı Asya ve dünyada gerginliğin artmasına sebep olduğunu belirtti.
Amerika ve müttefiklerinin akıl dışı davranışlarının batı Asya ve kuzey Afrika’da faciaya sebep olduğuna değinen Lavrov batının tek yanlı davrandığını hal bu ki mevcut sorunun işbirliğini gerektirdiğini söyledi.
Rusya dışişleri bakanı ayrıca Washington’un Dünya Ticaret Örgütü çalışmalarını kısıtlamaya ve kendi isteklerini yaptırım ile dayatmaya çalıştığını belirtti.
Bercam nükleer anlaşmaya taraf olan Avrupa ülkeleri Fransa, İngiltere ve Almanya, Salı günü Bercam’da tetik mekanizmasını çalıştırıldığını duyurdular hal bu ki Amerika’nın Bercam anlaşmasından çekilmesi ardından bizzat nükleer sorumluluklarına bağlı kalmazken pratikte nükleer anlaşmanın içeriğini boşalttılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.