Liberman: Likut ile ortak hükümet kurabiliriz

  • 05 Aralık 2019
  • 747 kez görüntülendi.
Liberman: Likut ile ortak hükümet kurabiliriz

‘İsrail Evimiz Partisi’ lideri Avigdor Liberman, Netanyahu’ya karşı tutumundan dönüş yaparak Netanyahu’nun liderliğini yaptığı Likud ile ortak hükümet kurabileceği mesajını verdi.

Avigdor Liberman dün siyonist partilerden ‘Mavi-Beyaz Partisi’nin lideri Benny  Gantz’ı tehdit ederek, Netanyahu ile dönüşümlü başbakanlık konusunda kuracakları hükümete destek istedi.

Lieberman pazartesi akşamı da, Netanyahu ve Gants arasında ihtilafların bir kenara konmasını istemişti.

Netanyanu ve Gants, hükümet kurma konusunda anlaşamamışlardı.
Bu arada yolsuzluk dosyaları nedeniyle hakkında dava açılmasına karar verilen ırkçı rejim  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun olası dokunulmazlık başvurusunun mevcut aritmetik nedeniyle İsrail Meclisi tarafından kabul edilmesinin güç olduğu belirtiliyor.
Irkçı İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit’in 3 ayrı yolsuzluk dosyası nedeniyle hakkında dava açılmasına karar verdiği  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İsrail Meclisine dokunulmazlık başvurusu yapması için tanınan sürede geri sayım başladı.

Başsavcı Mandelblit, Netanyahu hakkında hazırladığı iddianameyi 2 Aralık Pazartesi İsrail Meclis Başkanı Yuli-Yoel Edelstein’e gönderdi.

Bu adımın ardından Netanyahu’nun istemesi halinde dokunulmazlık başvurusunu en geç 1 Ocak 2020’ye kadar Meclise yapması gerekiyor.

Netanyahu’nun dokunulmazlık zırhını giyebilmesi için kapısını çalabileceği isimlerin başında eski Savaş  Bakanı Avigdor Liberman geliyor.

Liberman, hem 9 Nisan hem 17 Eylül’deki erken seçimlerin ardından partisinin koalisyon görüşmelerinde kilit role sahip olması nedeniyle Netanyahu’nun hükümet kurmasını engelleyen isim olarak öne çıkıyor.

Koalisyon görüşmelerinde de olduğu gibi Netanyahu’nun dokunulmazlık başvurusunun kabul edilmesi için Liberman’ın partisi İsrail Evimiz kilit role sahip.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.