Libya, Fransa’ya Sert Tepki Gösterdi

  • 21 Temmuz 2016
  • 775 kez görüntülendi.
Libya, Fransa’ya Sert Tepki Gösterdi

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi ve siyasi partiler, Fransız askerlerinin Libya’daki varlığını “ülkenin egemenliğine açık bir müdahale” olarak nitelendirerek kınadı.

UMH Başkanlık Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, Fransız askerlerinin kendilerinden habersiz şekilde Libya’nın doğusunda bulunmasından duyulan hoşnutsuzluk belirtilerek, “Terörle mücadeledeki uluslararası çabalar, bizden habersiz bir müdahaleyi haklı çıkarmaz.” ifadesi kullanıldı.

Libya Yüksek Konseyi de Fransa’nın Libya’daki eylemlerini ve General Halife Hafter’e bağlı güçlere destek vermesini kınayarak, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler’i uluslararası toplumdaki diğer taraflarla temasa geçerek Fransa’yı bu tutumundan vazgeçirecek adımlar atmaya çağırdı.

Fransız askerlerinin Libya’da ortaya çıkmasını kınayan UMH’ye bağlı Genelkurmay Başkanlığı da Fransa’nın söz konusu tutumunu “ucuz siyasi nifak ve aldatma” şeklinde yorumlayarak, “Libya’daki siyasi mutabakatı desteklediklerine dair açıklamalar yapan Fransız yetkililerin, aynı zamanda mutabakata karşı olanları asker ve silahlarla desteklemelerine anlam veremiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.