Libya Müftüsü: Arabistan Ve BAE, Direnişe Karşı Savaşıyor

  • 07 Temmuz 2018
  • 1.783 kez görüntülendi.
Libya Müftüsü: Arabistan Ve BAE, Direnişe Karşı Savaşıyor

Libya müftüsü, Suudi Arabistan ve BAE’nin bölgede direniş ile savaştığını ve hedeflerinin Siyonist Rejim ile ilişkileri normalleştirmek olduğunu belirtti.

Libya Müftüsü Sadık el-Gayrani, Libya fetva idaresine bağlı bir kanalda yayınlanan İslam ve Yaşam adlı programda yaptığı açıklamada; Siyonist Rejim ile ilişkileri normalleştirme çabasında olan Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler Batının isteklerine uymaktadır ve Filistin Direniş Hareketi (Hamas) gibi grupları terörist grup olarak kabul etmektedirler. Bu ülkeler cihad destekçilerini terörist olarak tanıyorlar. Genel deyimle büyük Siyonist koalisyon İslam ülkelerinden terörizmle mücadele bahanesiyle cihad ile ilgili ayetleri ders kitaplarından çıkarmalarını istediler ve ne yazık ki bazı ülkeler bu talebe olumlu yanıt verdi, ifadelerini kullandı.

El-Gayrani ayrıca Yemen, Libya ve Suriye’de yaşananların büyük koalisyon ülkelerinden kaynaklandığını belirterek; bu ülkelerin plan paylaşımı yaptıklarını ve amaçlarının bölge ülkelerinin halklarını aşağılamak olduğunu ifade etti.

Libya müftüsü, daha önce de Libya fetva idaresinin resmi sitesinde yayınlanan makalesinde; Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin paraları “yozlaşmış”tır ve Yemenliler 3 yıldır bu paralarla katledilmektedir ve Suudi-BAE bombalarıyla ölmeyen Yemenliler, veba gibi salgın hastalıklar ve gıda sıkıntısı nedeniyle hayatlarını kaybediyorlar, ifadeleri kullanmıştı.

Suudi koalisyonun Yemen’e yönelik 3 yıldır devam eden saldırılarında bugüne kadar binlerce Yemenli şehit oldu veya yaralandı, ülkenin hastane ve okullar başta olmak üzere, altyapısı büyük oranda hasar gördü. Ülkede Veba gibi salgın hastalıklar baş gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.