Libya Şafağı, Tek Taraflı Ateşkes İlan Etti…

  • 17 Ocak 2015
  • 786 kez görüntülendi.
Libya Şafağı, Tek Taraflı Ateşkes İlan Etti…

Libya’da Libya Şafağı ve ona ait Gündoğumu Operasyonu güçleri, tek taraflı ateşkes ilan etti.

Libya Şafağı ve Gündoğumu operasyonundan yapılan ortak yazılı açıklamada, “Biz Libya Şafağı ve Gündoğumu Operasyonu güçleri olarak silaha hiçbir zaman kendi isteğimizle sarılmadık. Biz, zulmü kovmak, zalimleri caydırmak ve toplumsal güven ve barışı tehdit edenleri yok etmek için istemeyerek silaha sarıldık” denildi.
Açıklamada, “Bugün ufukta Libyalıların tüm isteklerini gerçekleştirmeyi vadeden biri gözüktüğü için ve uluslararası toplum ve kuruluşların çağrısına uyarak, barışçıl çözüme ulaşmak amacıyla ve karşı tarafın da uyması şartıyla tek taraflı ateşkes ilan ediyoruz” ifadesine yer verildi.

Karşı tarafın ateşkese uymaması halinde, savunma hakları kullanılarak gerekli karşılığın verileceği aktarılan açıklamada, Libya Şafağı ve Gündoğumu Operasyonu’nun, ülke genelindeki çatışma sahalarına insani yardım ulaştırılması, yaralı, hasta ve mahsur kalanların çıkarılması için güvenlik koridoru açmaya çalışacağı kaydedildi.
BM Cenevre Ofisi’nden dün yapılan yazılı açıklamada, İsviçre’nin Cenevre kentinde, Birleşmiş Milletler öncülüğünde Libyalıların yürüttüğü diyalog görüşmelerinin sona erdiği ve tarafların, uygun müzakere ortamı oluşturulması için çatışmayı durdurma çağrısında bulunduğu bildirilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.