Libya’da IŞİD’le Çatışmalar Şiddetlendi

  • 05 Eylül 2016
  • 895 kez görüntülendi.
Libya’da IŞİD’le Çatışmalar Şiddetlendi

Libya’nın Sirte kentinde Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı birliklerin, DAEŞ (IŞİD)’e karşı yürüttüğü “El-Bunyan el-Mersus” operasyonu kapsamında 11 güvenlik mensubunun hayatını kaybettiği, yaklaşık 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısrata Merkez Hastanesi Sözcüsü Ekrem Kalyu, DAEŞ’in son kalesi olarak bilinen Sirte’ye bağlı 3. Mahalle’de çatışmaların dünden bu yana devam ettiğini belirterek, söz konusu çatışmalarda, “El-Bunyan el-Mersus” birliklerinden 11 kişinin öldüğü, 30’dan fazla kişinin yaralandığını ifade etti.

Kalyu, kayıpların çoğunun, bomba yüklü aracın patlatılması sırasında verildiğini dile getirdi.

“El-Bunyan el-Mersus” Sözcüsü Muhammed el-Gasri ise Sirte’de dünden bu yana DAEŞ’e karşı yürütülen operasyonlar kapsamında, örgütün 1. ve 3. mahallelerdeki askeri birliklerin bulunduğu alanlara bomba yüklü araçlarla beş saldırı girişiminde bulunduğunu kaydederek, söz konusu saldırıların geri püskürtüldüğünü aktardı.

Halihazırda sahada herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini söyleyen Gasri, “Ancak havadan ve karadan bombalı saldırılar devam ediyor. 1. Mahalle’de sayıları en fazla 70 ila 100 olan örgüt mensuplarının etrafı abluka altına alınmış durumda. Ayrıca güvenlik güçlerinin 3. Mahalle’de ele geçirdiği bölgelerin bazılarında DAEŞ mensubu olduğu tespit edilen cesetlere ulaşıldı.” dedi.

Gasri, örgüt mensuplarının bir kısmının teslim olduğu, bir kısmının ise terk edilmiş evlerde saklanmış halde ele geçirildiğini dile getirerek, bu durumun, DAEŞ’in nihai şekilde dengesini ve örgüt içi bağlantılarını kaybettiği anlamına geldiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.