Libya’da Türkiye’ye ait hava savunma sistemi imha edildi

  • 11 Haziran 2020
  • 7.891 kez görüntülendi.
Libya’da Türkiye’ye ait hava savunma sistemi imha edildi

Hafter güçleri, Libya’nın kuzey batısında Türkiye’ye bağlı bir hava savunma sisteminin imha edildiğini bildirdiler.

El’Arabiya TV kanalına göre, Hafter güçleri Misrata kentine bağlı Bugerin bölgesinde Türkiye güçlerinin mevzilerinin hedef alındığını bu arada Türkiye’ye ait bir adet İHA’nın da düşürüldüğünü bildirdiler.

Bu arada BBC’nin verdiği habere göre, Libya’nın doğusunu kontrol altında tutan Halife Hafter’in son dönemde başta Trablus civarındaki noktalar olmak üzere bazı kritik yerleri kaybetmesinin ardından bu hafta içerisinde başka bir ülkeye gittiği yönünde bazı iddialar ortaya atıldı.

Ancak Almanya’nın Libya Büyükelçisi Oliver Owcza, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Hafter ile Çarşamba günü bir araya geldiğini duyurduğu görüşmeden bir fotoğraf paylaştı.

Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu da, kendi sosyal medya hesaplarında Hafter ile Owxca’nın görüşmesinin Bingazi’de yapıldığını duyurdu.

Bu arada Kanada Dışişleri Bakanı François-Philippe Champagne, ülkesinin, Libya’da  meşru hükümeti desteklediğini ve taraflar arasında ateşkese varılmasını istediğini belirtti.

Darbeci Hafter’e bağlı güçler, son günlerde Libya hükümeti karşısında büyük kayıp vererek bir yıldan uzun süredir almaya çalıştıkları başkent Trablus ve etrafından çekilmek zorunda kalmıştı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.