Libya’nın Trablus kentinde çatışmalar yeniden başladı

  • 16 Haziran 2019
  • 7.209 kez görüntülendi.
Libya’nın Trablus kentinde çatışmalar yeniden başladı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı güçler ile General Halife Hafter’e bağlı güçler arasında Trablus Uluslararası Havalimanı’nın çevresinde 2 gündür yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Alınan haberlere göre, UMH’ye bağlı güçler, kısa bir süre önce Hafter’e bağlı güçlerin eline geçen havalimanını geri almak için dün büyük bir askeri operasyon başlattı.

Hafter’e bağlı savaş uçakları da Trablus’un Tacure bölgesinde UMH birliklerinin konuşlandığı hedefleri vurdu.

Tacure Beldesi Meclis Başkanı Hüseyin bin Atiyye, havalimanı çevresinde şiddetlenen çatışmalara ilişkin yerel basına yaptığı açıklamada, Hafter’e bağlı güçlerin hava saldırısı sonucu bazı sivillerin yaralandığını ifade etti. Atiyye, savaş uçaklarının Tacure’deki hastanenin hemen yakınında yoğun yerleşimin olduğu bölgeleri vurduğunu bildirdi.

UMH’ye bağlı güçler iki gün önce, bir haftadır Hafter’e bağlı güçlerin kontrolünde bulunan Trablus Uluslararası Havalimanı’nın güney bölümüne girmeyi başarmıştı.

Libya’nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus’u ele geçirmek için 4 Nisan’da saldırı emri vermiş, bunun üzerine başkentte konuşlanan UMH birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.