Livni: Dünyada hiç kimse Netanyahu’ya güvenmiyor

  • 16 Mart 2015
  • 917 kez görüntülendi.
Livni: Dünyada hiç kimse Netanyahu’ya güvenmiyor

Siyonist İsrail 17 Mart’taki genel seçimlere kilitlenirken, anketler Herzog-Livni ikilisini önde gösteriyor. Ancak, hükümeti Netanyahu liderliğinde Likud’un kurması da ihtimal dışı değil.

Genel seçimlere hazırlanan siyonist İsrail’de son hükümet krizi, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Yeş Atid Partisi lideri Maliye Bakanı Yair Lapid ve Hatnuah Partisi lideri Adalet Bakanı Tzipi Livni’nin de aralarında bulunduğu 6 bakanı görevden almasıyla patlak vermişti.

Bu arada sözde adalet bakanı Tzipi Livni, yaptığı açıklamada,  dünyada hiç kimsenin  başbakan Netenyahu’ya güvenmediğini söyledi. Tesnim haber ajansına göre, Livni, İsrail basınından Yediot Aharonat gazetesine verdiği demeçte, dünyada  hiç kimsenin Netanyahu’ya güvenmediğini  belirterek, İsrail toplumunun Netanyahu’nun siyasetlerinin  bedelini ağır ödediğini söyledi.

Livni, Netanyahu’yu yalancılıkla suçlarken, siyonist İsrail istihbarat  teşkilatı MOSSAD eski başkanı Meir Dagan da, Kanal10’a verdiği demeçte, Netanyahu’nun yalancı olduğunu dile getirerek, ‘her ne kadar rahatsız edici bir açıklama da olsa Netanyahu hiçbir zaman gerçekleri söylemiyor” dedi.

Bu arada Netanyahu’nun seçimleri  başarmak için bazı partilerin liderlerini koalisyona davet etmesinin de başarısız kaldığı  bildirilirken, ırkçı İsrail’de yapılan kamuoyu yoklamaları hiçbir partinin tek başına iktidara gelemeyeceğini gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.