Londra’da Şeyh Zakzaki’ye destek gösterisi

  • 10 Temmuz 2019
  • 11.080 kez görüntülendi.
Londra’da Şeyh Zakzaki’ye destek gösterisi

Londra’da bir grup Müslüman ve insan hakları aktivisti Nijerya’da İslami hareket lideri Şeyh Zakzaki ve eşinin tutukluluğunun devam etmesi ve sağlık ve tedavi imkanlarından mahrum kalmasını kınadı.

İRİB’in bildirdiğine göre Londra’da Müslümanlar ve insan hakları aktivistlerinden oluşan kalabalık bir grup, Nijerya büyükelçiliği önünde toplanarak, sloganlar eşliğinde Nijerya İslami hareket lideri Şeyh Zakzaki ve eşinin serbest bırakılması çağrısında bulundular.

Şeyh Zakzaki ve eşinin Nijerya hapishanelerinde kötü şartlara maruz kalmasının Nijerya yönetimi alnında kara bir leke olarak kalacağını vurgulayan kalabalık, uluslararası insan hakları kuruluşlarının Şeyhn Zakzaki’nin durumuyla yakından ilgilenmesi gerektiğini haykırdı.

Bu arada Nijerya’nın Ebuca kentinde Şeyh Zakzaki’nin hapishanede maruz kaldığı zor şartlara karşı barışçıl gösteri düzenleyen bir grup, Nijerya güvenlik güçlerinin sert müdahalesi ve insanlık dışı girişimleriyle karşılaştı.

Nijerya güvenlik güçlerinin Şeyh Zakzaki’nin sağlık durumuyla endişelerini dile getiren kalabalıklara saldırısı, Şeyh Zakzaki’nin oğlu Muhammed İbrahim’in babasının sağlık durumunun çok kritik olduğunu bildirdiği bir dönemde dikkat çekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.