Londra’da Türkiye aleyhine gösteri

  • 07 Mart 2016
  • 990 kez görüntülendi.
Londra’da Türkiye aleyhine gösteri
İngiltere’nin başkenti Londra’da kürt siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşları, Türkiye hükümetinin şiddet ve baskıcı siyasetlerini protesto ettiler.

İRNA’nın haberine göre, dün düzenlenen gösteride,

‘Kürtlere yönelik saldırılara son ver, sessizliği kır’ sloganı ile bir araya gelen 2 binden fazla eylemci AKP Hükümeti’nin Sur ve Cizre başta olmak üzere bölgede uyguladığı baskıyı ve siyaseti protesto etti.

Kurdistan National Congress ve Londra Kürt Dayanışması çağrısıyla bir araya gelen onlarca kurum ve gönüllü aktivist tarafından günlerdir yürütülen çalışmalar sonucunda 6 Mart Pazar günü gerçekleşen eyleme büyük bir katılım sağlandı. 2 binden fazla kişinin katıldığı eylemin başlangıç noktası İngiltere Resmi Televizyon Kanalı BBC’nin önü oldu. Göstericiler Türkiye’nin Doğu ve Güney Doğu Bölgelerinde uygulanan sokağa çıkma yasakları başta olmak üzere, İngiltere’nin de aralarında bulunduğu barışı ve demokrasiyi savunan Batılı Devletlerin uygulanan politikalar karşısındaki sessizliklerini protesto etti.

Eylem öncesi bir açıklama yapan hazırlık komitesi, AKP Hükümetinin son dönemlerde Cizre ve Sur başta olmak üzere birçok şehirde uyguladığı sokağa çıkma yasakları ve saldırıların son dönemde çok yüksek korkutucu düzeye geldiğini ve yüzlerce sivil insanın katledildiği ifade etti. Yaşanan saldırılar karşısında batı medyasının suskun kaldığı ifade edilirken İngiltere’nin de yaşananlar karşısında sessizliğini koruduğunun altı çizildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.