Lozan görüşmelerinin yeni tarihi, 26 Mart.

  • 21 Mart 2015
  • 932 kez görüntülendi.
Lozan görüşmelerinin yeni tarihi, 26 Mart.

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı 5+1 ile 26 mart tarihinde tekrar Lozan kentinde bir araya geleceklerini duyurdu.
Dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif dün Lozan’da 8.tur nükleer görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, daha fazla koordinasyonun sağlanması için 26 Mart Perşembe günü görüşmelere tekrar başlanacağını belirtti.
Zarif sözlerinin devamında olumlu görüşmelerin gerçekleşmekte olduğunu, fakat ihtilaf yaşanan bir iki konuda tekrar müzakere yapılması gerektiğini söyledi.
Bazı bölge ülkelerinin İran ve batı arasında nükleer anlaşmadan duydukları açıklanmaz endişelere de değinerek, İran ve batı arasında nükleer anlaşmayı kendi çıkarlarına karşı gören ülkelerin kendi görüş ve tutumlarını tekrar gözden geçirmeleri gerektiğini ve tüm bölge halkların çıkarlarını gözetmeleri gerektiğini ifade etti.
Bu arada nükleer müzakereci üst düzey üyesi Abbas Irakçi de gelecek görüşmelerde UAEA temsilcilerinin katılması ihtimalinin var olduğunu belirti.
Diğer yandan İran nükleer müzakereci heyetinden bir diğer üye de İran ile anlaşmanın ardından ekonomik yaptırımların kaldırılması ile ilgili Amerika ve AB’nın hazır olduğu belirtilerin görüldüğünü ifade etti.
Dün İAEK başkanı Ali Ekber Salihi ve Amerika enerji bakanı Ernest Monis de bir araya geldi. Diğer yandan Rusya dışişleri bakan yardımcısı Sergey Riyabekof da batının İran’a karşı yaptırımları kaldırma takviminin, nükleer müzakerelerdeki en zor konulardan olduğunu, bunun özel çaba ve çalışma gerektirdiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.