Lübnan başbakanı Arabistan’la mücadele çağrısında bulundu

  • 27 Şubat 2016
  • 1.153 kez görüntülendi.
Lübnan başbakanı Arabistan’la mücadele çağrısında bulundu
Lübnan başbakanı Temmam Selam, Suudi rejiminin senaryoları ve komploları karşısında Lübnan halkının birlik ve beraberliğini koruması gerektiğini bildirdi.

Presstv’nin haberine göre, Selam, Arabistan’ın Lübnan ordusunun askeri açıdan donatılmasıyla ilgili yardımları iptal etmesinin ardından Lübnan halkından, Arabistan’ın düşmanlığı karşısında Lübnan halkının birlik ve beraberliğini korumasını istedi.

Bu arada Lübnan ekonomi bakanı Alan Hekim de, Lübnan halkının Suudi rejiminin bu girişimi karşısında panik olmaması gerektiğini bildirdi.

Bilindiği gibi Arabistan son zamanlarda aldığı bir kararla, Lübnan ordusunun donatımı için daha önceden ilan ettiği 3 milyar dolarlık yardımı iptal ederek kendi vatandaşlarının da Lübnan’dan çıkması emrini verdi.

Bu arada Arabistan’ın bu girişiminin ardından, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Kuveyt gibi ülkeler de, Arabistan’ın siyasetleri çerçevesinde Lübnan’daki vatandaşlarını çektiler.

Lübnan, bu zamana kadar defalarca Amerika ve Avrupa ülkelerinden, terör rejimi İsrail saldırılarına karşı kendini savunmak için gelişmiş silahlar istemesine rağmen sözkonusu ülkeler her zaman dolaylı bir oyunla bundan kaçtılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.