Lübnan Cumhurbaşkanı: İsrail’in Her Türlü Saldırganlığına Cevap Verilecek

  • 01 Ekim 2019
  • 635 kez görüntülendi.
Lübnan Cumhurbaşkanı: İsrail’in Her Türlü Saldırganlığına Cevap Verilecek

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ABD heyetiyle gerçekleştirdiği bir toplantıda, Siyonist rejimin Lübnan’ın egemenliğini ihlal etmeye devam ettiğini belirterek; “Lübnan, İsrail’in her türlü saldırganlığına cevap verecek.” dedi.

Mişel Avn, ABD’nin Lübnan ile özel çalışma heyetiyle gerçekleştirdiği toplantıda şu açıklamalarda bulundu: “İsrail, Lübnan’ın hava, kara ve deniz sahasını her zaman ihlal ediyor. Bu ihlallerin en sonuncusu, 25 Ağustos’ta iki bomba yüklü İHA ile Beyrut’un güneyindeki Zahiye bölgesinde gerçekleştirildi.”

Lübnan Cumhurbaşkanı, yaptığı açıklamanın devamında: “Lübnan aktif olarak 1701 sayılı Güvenlik Konseyi Kararını korumaya çalışıyor, ancak kendisine yönelik herhangi bir saldırganlığa cevap verecektir. Çünkü kendini savunma hakkını saklı tutuyor ve bu inkar edilemez bir haktır.” dedi.

Mişel Avn ayrıca, “Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönüşlerini ve Suriye’de siyasi bir çözüm oluşturma” gerekliliğine değinerek; Lübnan’daki Suriyeli mülteciler ve Filistinli mülteciler sorununun çözülmesi için umutlu olduğunu dile getirdi.

Lübnan cumhurbaşkanı, Lübnan’ın işgal altındaki bölgelerinin (Şebaa arazilerini ve Kefr Şuba ve el-Fecr kasabasının kuzeyindeki tepeleri) özgürleştirme hakkını yineledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı ayrıca, BM Genel Sekreteri’nin Beyrut’taki temsilcisi Yan Kubic ile  yaptığı bir toplantıda da, İsrail’in Lübnan’a yıllarca süren saldırganlığına ve 1701 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararını ihlal ettiğine değindi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.