Lübnan dışişleri bakanı: Arabistan, İran ve Hizbullah’la sorununu halletmeli

  • 16 Kasım 2017
  • 1.150 kez görüntülendi.
Lübnan dışişleri bakanı: Arabistan, İran ve Hizbullah’la sorununu halletmeli

Lübnan dışişleri bakanı Cebran Basil, ”Arabistan’ın, İran ve Hizbullah’la sorunu varsa onlarla sorunlarını halletmeli” dedi.

Lübnan el’Meyadin kanalına göre, Basil, dün Roma’da İtalyan mevkidaşıyla görüşmesinin ardından  ortak bir basın toplantısında, Lübnan başbakanı Saad Hariri’nin kuşkulu durumunun  normal olmadığını belirterek onun Lübnan’a dönmek istediğini bildirme niyetine rağmen henüz Lübnan’a dönmemiştir’ dedi.

Lübnan dışişleri bakanı, Hariri’nin Arabistan’daki kuşkulu ikametinin uluslararası kanunlara aykırı olduğunu belirterek,  Hariri’yle serbestçe konuşma ortamının olması gerektiğini bildirdi.

Bilindiği gibi Hariri 4 kasım tarihinde video mesajıyla Arabistan ziyaretinde Lübnan başbakanlığından istifa ettiğini açıklamıştı.

Lübnan cumhurbaşkanı Mişel Avn ise  Hariri’nin istifasının kabul edilemeyeceğini zira onun Lübnan’a dönünceye kadar bu istifanın perde ardında olanların açıklığa çıkmasının beklenmesi gerektiğini bildirmiş ve Hariri’nin Lübnan’daki durumunu ‘tutuklu’ nitelemiş ve bunun da Viyana anlaşmasına aykırı olduğunu bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.