Lübnan eski cumhurbaşkanı: Lübnan’ın İsrail karşısındaki direnişi İran sayesinde olmuştur

  • 24 Ağustos 2017
  • 1.061 kez görüntülendi.
Lübnan eski cumhurbaşkanı: Lübnan’ın İsrail karşısındaki direnişi İran sayesinde olmuştur

Lübnan eski cumhurbaşkanlarından Emil Lehud dün çrşamba günü İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari ile görüşmesinde, Lübnan’ın siyonist İsrail rejiminin saldırganlıkları karşısındaki direniş ve mücadelesinin İran’ın destekleri sayesinde olduğunu bildirdi.

Emil Lehud ayrıca bu görüşmede tahran’ın Beyrut konusundaki siyasetlerini takdir ederek, “Eğer İran’ın destekleri olmasaydı Lübnan şimdiki üstün performansını ve direnişi gösteremezdi” ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, başkent Beyrut’ta dün Lübnan’ın eski cumhurbaşkanlarından Süleyman Franjiy ile de bir araya gelerek bölgeyi görüştü.

Lübnan’a yaptığı ziyaretiyle ilgili Hüseyin Cabiri Ensari, şunları söyledi: Bu ülkenin siyasi ve dini liderleriyle görüşme amacımız İran’ın Lübnan’daki birlik ve beraberliği desteklediğini iletmektir.

Süleyman Franjiy de bu görüşmede, Lübnan ile Suriye’nin teröre karşı yürüttüğü mücadelede elde ettikleri büyük zaferlere değinerek, “Bölgedeki aktörler, direniş güçlerinin terörle mücadelede büyük başarılar kazandığını itiraf ediyorlar” şeklinde konuştu.

Görüşmede ayrıca, bölgesel konular, Suriye’deki son gelişmeler ve Astana müzakereleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.