Lübnan Hizbullah Heyeti, Hamas’ı Ziyaret Etti

  • 19 Nisan 2017
  • 1.155 kez görüntülendi.
Lübnan Hizbullah Heyeti, Hamas’ı Ziyaret Etti

Hizbullah’ın Genel İlişkiler ve Mülteci Kampları Sorumlusu Halil Hüseyin, yardımcısı Ebu Vail Zelzeli ile birlikte, Hamas Hareketi’nin Siyasi Büro üyelerinden olan Cihad Taha’yı, Lübnan’daki El-Bas Mülteci Kampında yer alan ofisinde ziyaret etti. Ziyaret esnasında Filistin davasının bugün geldiği durumun yanı sıra, Lübnan’daki mülteci kamplarında yaşanan son durum üzerine de bir değerlendirme gerçekleştirildi.

Halil Hüseyin görüşmede, özellikle Lübnan’daki mülteci kamplarının güven ve istikrarının büyük önem arz ettiğini ifade etti ve mülteci kamplarının Filistin davasının önemli bir parçası olduğunu, Siyo-Amerikanların bölgeye yönelik komplolarına karşı yürütülen direnişin temellerinden olduğunu vurguladı.

Halil Hüseyin, Filistin halkının direniş projesini kabul ettiğine, bu bağlamda özellikle de direnişi hedef alan komplolara karşı herkesin, her türlü sömürgecilik karşısında özgürlüğün yegane temsilcisi olan Filistin davasının arkasında yer alması gerektiğine vurgu yaptı. Hüseyin, Filistin davasını göz ardı edenlerin, muhabbet, vahdet, hürriyet ve karşılıklı yardımlaşmaya dayalı olan İslam’ı kötülemeye çalışan müstekbir projenin bir parçası olduklarını ifade etti.

Özellikle tekfirci yaklaşımların karşısında yer almak gerektiğini belirten Hüseyin, bu türden yapıların Siyo-Amerikan projesinin mamulü olduğunu ve Filistin davasını zayıflatmayı hedeflediğini vurguladı. Halil Hüseyin “Hizbullah en başından beri olduğu gibi bugün de Filistin davası için direnmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Hizbullah sorumlusu, Filistin davasının hassas bir dönemden geçtiğini, bu bağlamda herkesin Arap ve İslam dünyasının onurunu korumak adına bedel ödeyen Filistinli şehitlerin yoluna ihlas ve kararlılıkla bağlanması gerektiğini belirtti. Hüseyin, direniş seçeneğinin Filistin özgürlüğü için tek çare olduğunu, bugün Filistin intifadasının en basit bir silahla dahi Siyonistleri çaresiz bıraktığını ifade etti.

Halil Hüseyin bugün, Amerika’nın Siyonist oluşuma verdiği maddi-manevi desteğin Filistin direnişini durdurmaya yetmeyeceğini vurguladı.

Hamas Hareketi yetkilisi olan Cihad Taha ise, hareketin taraflar arasındaki bir anlaşmayı, Filistin davasına ve mülteci kamplarına güç kaynağı olarak değerlendirdiğini; Lübnan’daki ortak yaşam anlayışının güçlenmesinin Filistin halkının gücüne güç katacağını, Filistin halkının ve Lübnan’daki Filistinli mültecilerin Filistin’in özgürlüğü için İslami vahdetin zaruret olduğuna inandıklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.