Lübnan Hizbullahı: ‘ABD ve Kuklaları Lübnan Protestolarını Kötüye Kullanıyor’

  • 17 Kasım 2019
  • 832 kez görüntülendi.
Lübnan Hizbullahı: ‘ABD ve Kuklaları Lübnan Protestolarını Kötüye Kullanıyor’

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı, Amerika’nın Lübnan’ın iç işlerine müdahalesine karşı olduklarını söyledi.

Şeyh Ali Damuş Cuma hutbesinde, yapılan çaba ve eylemlerin, Lübnan’ın önündeki zorluklarla mücadele edebilecek ve Amerika’nın istek ve iradesine değil, Lübnan halkının taleplerine cevap verebilecek bir hükümetin kurulmasını sağlayacağını umut ettiğini açıkladı.
Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika Birleşik Devletleri ve kuklaları, halk protestolarını kötüye kullandılar ve halkın sloganlarına ve taleplerine şüpheli siyasi talepler yerleştirdiler.
Onlar (ABD ve kuklaları) toplumu kışkırtmaya, yolları kapatmaya, ülkeyi felç etmeye ve gelecekteki hükümeti, siyasi önceliklerine ilişkin politik koşulların ve hedeflerin yerine getirilmesine zorlamak amacıyla insanların hayatlarını tatil etmeye çalışıyorlar.
Hizbullah, ABD’nin Lübnan’ın iç meselelerine müdahalesini kesin olarak reddetmektedir ve ABD’nin, halkın içten ve dürüst taleplerini istismar etmesine ve denklemleri değiştirmesine, Lübnan ve halkına fayda sağlamayan siyasi şartları ve programları dayatmasına izin vermeyecektir.
ABD’nin, Lübnan’ın kaynaklarını ve servetini kullanılmasına engel olmak, Suriye’ye ihracatı ve yine, Lübnan’ın Suriye’nin yeniden yapılandırılmasına katkı sağlamasını engellemek için Lübnan bankalara yönelik politikaları, yaptırımları ve eylemleri, Lübnan’ı bu ekonomik ve mali kriz aşamasına getirmiştir.
Ülkenin ekonomik ve mali krizini çözmek, egemenliği, istikrarı, iç huzuru ve bütün Lübnanlılar arasındaki iş birliğini, ABD’nin yıkıcı politikalarıyla mücadele etmeyi, Washington’un taleplerini ve kararlarını reddetmeyi ve ABD hükümetinin Lübnan halkına şartlarını ve seçeneklerini dayatmasına izin vermemeyi desteklemeye bağlıdır.’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.