Lübnan Hizbullahı: Direniş Başarıyla Hedefine Ulaştı

  • 02 Eylül 2019
  • 625 kez görüntülendi.
Lübnan Hizbullahı: Direniş Başarıyla Hedefine Ulaştı
Lübnan’ın askeri konularda önde gelen analistlerinden ve uzmanlarından olan Emin Hatit şunları söyledi: ‘Lübnan direnişi, bugün İsrail rejimine karşı operasyonunda hedeflerine başarıyla ulaştı.’
El Meyadin televizyon kanalına Hizbullah’ın Güney Lübnan sınırında Siyonist Rejime karşı gerçekleştirdiği operasyonlar hakkında röportaj veren Emin Hatit şu ifadelerde bulundu: ‘Direniş, çatışma kurallarını değiştirme çabası içinde hedefini belirledi ve Lübnan Direnişi hedeflerine ulaşmayı başardı.
Sabit askeri kurallara göre, İsrail’in tepkisi sıra dışı değildi ve direniş herhangi bir senaryo ile yüzleşmeye hazırdı.
Hizbullah bu cevabıyla, gelecekteki herhangi bir gelişme için hazır olduğunu teyit etti.
İsrail’in mermi yağmurunun amacı, motivasyonları arttırmak, Hizbullah askerlerinin geri çekilmesini engellemek ve operasyon bölgelerini korumaktı.
Şimdiye kadar, gerginliklerin seviyesi yüksek değildi ve İsrail, hedef alınan coğrafi konumun, Hizbullah’ın gelecekteki her türlü gelişmeye hazır olduğunu kanıtladığını biliyor.
Hizbullah’ın bir İsrail askeri aracını imha ettiği ile ilgili açıklamasını doğruluyoruz, çünkü Hizbullah hassas silahlar kullanıyor.
Hizbullah’ın operasyonları, Lübnan topraklarından hedef alınan bölgelere doğru gerçekleşti.
Direnişin saldırısı, İsrail’e karşılık vereceği yönündeki sözünü uyguladığını vurguluyor.
Direniş, hedef, yer ve silah konusunda doğru ve uygun bir seçim yaptı ve direniş, birlikleri tahliye etmeye çalışan işgalci ekibi ortadan kaldırdı ancak çatışma kurallarına da bağlı kaldı.
Direnişin saldırısı, çatışma çerçevesinde değil, orantılı ve tutarlı bir cevaptı ve direniş karşılık vermenin sınırlarına ve kurallarına bağlı kaldı.
İşgalciler, yerleşim bölgesi olmayan yerleri mermi yağmuruna tutmakla sınırlı kaldılar ve bu yani, direnişin denklemleri analiz ettiği anlamına geliyor.’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.