Lübnan Hizbullahı hareketinden Şafak’ta 10 Gün münasebetiyle İran’a tebrik

  • 04 Şubat 2022
  • 133 kez görüntülendi.
Lübnan Hizbullahı hareketinden Şafak’ta 10 Gün münasebetiyle İran’a tebrik

Lübnan parlamentosundaki Lübnan Hizbullah hareketi bağlantılı el’Vefa el’Mukaveme fraksiyonu, İslam Devrimi’nin Dini Lideri Ayetullah Hamaney’i, İran halkını ve yetkililerini Şafakta 10 Gün münasebetiyle kutladı.

El’Ahd sitesine göre; sözkonusu fraksiyonun okunan bildirisinde şu ifadeler yer aldı: ”El-Vefa el’Mukaveme fraksiyonu, İmam Humeyni’nin anısını ve Şafakta 10 Gün’ün yıldönümünü tebrik ederken, 1 Şubat 1979’da zaferin, özgürlüğün ve gururun tadı hissedildi. Şafakta 10 Gün o zaferin başlangıcıydı,  İran İslam Devrimi ile tecelli eden dünya mazlumlarının rüyasının zaferi ve gerçekleşmesidir.”

Bildiride ayrıca şöyle denildi:  “İran İslam Devrimi, milletlerin haklı emellerini desteklemek için Filistin’in emellerine kendini adadı ve dünyanın mazlum halklarının desteğini istedi.”

El-Vefa parlamenter fraksiyonu, İran İslam Devriminin, iyi komşuluk ve bölge ülkeleriyle en iyi ilişkileri kurmaya vurgu yaptığını bildirdi.

Bildiride ayrıca  rahmetli  İmam Humeyni’nin (ra), İslam Devrimi’nin zaferiyle tecelli eden mazlumların arzusunu yerine getirdiğine dikkat çekildi.

1 Şubat 1979’da İmam Humeyni (ra), halkın coşkulu karşılaması arasında 15 yıllık sürgünden sonra İslami İran topraklarına ayak bastı.

İran’a gelişinden on gün sonra, 11 Şubat 1979’da İran’ın şanlı İslam Devrimi zaferini ilan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.