Lübnan, İran’dan yardım talebinde bulundu

  • 01 Şubat 2015
  • 792 kez görüntülendi.
Lübnan, İran’dan yardım talebinde bulundu

Lübnan başbakanı, bu ülkede cumhurbaşkanlığı sorununun aşılması için İran İslam cumhuriyetinin yardımda bulunmasını istedi.

Londra’da yayınlanan el-Hayat gazetesi bugünkü sayısında, Lübnan başbakanı Temam Selam’ın dün Beyrut’ta İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu başkanı Alaeddin Brucerdi ile yaptığı görüşmede, Tahran’dan Lübnan’da cumhurbaşkanın belirlenmesine kadar olan süreçte Lübnan’a yardım eli uzatmasını istediğini yazdı.

El Hayat Lübnan başbakanı Selam’ın, Brucerdi ile görüşmesinde Tahran-Beyrut ilişkilerinin güçlendirilmesi zaruretini vurgulayarak, İran İslam Cumhuriyetinin Lübnan güvenlik ve istikrarına göstermiş olduğu katkılarından dolayı bir kez daha teşekkürlerini bildirdiğini yazmakta.

Beyrut’ta bulunan Burucerdi de, dün Lübnan Başbakanı ile bir araya gelerek bölge ve Lübnan gelişmelerini değerlendirdi.
Görüşmeden sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Burucerdi “Kardeş ülke Lübnan, coğrafi açıdan küçük olmasına ve az nüfusu olmasına rağmen bölge ve dünyanın siyasi gelişmelerinde büyük ve önemli rol oynuyor. Bölge düzeyindeki siyasi gelişmelerin Lübnan’da güvenlik ve istikrarın güçlenmesine yol açabileceğine inanıyorum. Lübnan Başbakanı ile Suudi Arabistan’daki son gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk.” dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.