Lübnan Savunma Bakanı: Lübnan Ordusu, Siyonist Saldırganlıkla Yüzleşmeye Hazır

  • 03 AÄŸustos 2020
  • 429 kez görüntülendi.
Lübnan Savunma Bakanı: Lübnan Ordusu, Siyonist Saldırganlıkla Yüzleşmeye Hazır
Lübnan Savunma Bakanı, ülkeyi savunmanın ordunun görevlerinden biri olarak nitelendirdi ve ordu kuvvetlerinin Siyonist saldırganlıkla yüzleşmeye, istikrar ve güvenliği korumaya hazır olduğunu vurguladı.
Lübnan Savunma Bakanı Zeina Aker yaptığı açıklamada, “Lübnan hükümeti Lübnan-Filistin sınırındaki son olaylara kayıtsız kalmadı, ancak son zamanlarda Ä°srail saldırganlığını güney Lübnan’daki istikrara yönelik bir tehdit olarak kınadı. Özellikle, Güvenlik Konseyi yakında UNIFIL’in görev süresini uzatmayı görüşecek ve DışiÅŸleri Bakanlığı, bu konuda BirleÅŸmiÅŸ Milletlere bir mektup gönderdi.” dedi.
Lübnan Savunma Bakanı Zeina Aker, “Lübnan’ı savunmak, onun güvenliÄŸini ve istikrarını savunmaya tamamen hazır olan Lübnan ordusunun görevlerinden biridir ve bunu özellikle Temmuz savaşında Ä°srail düşmanına karşı ve terörizme karşı Arsal Tepeleri’nin kurtarılması savaşı da dahil olmak üzere bir çok kere kanıtladı.” diye belirtti.
Zeina Aker, yaptığı açıklamanın devamında, “Ancak Ä°srail düşmanı Lübnan egemenliÄŸini günlük olarak ihlal ediyor ve binlerce kez 1701 sayılı kararı ihlal etti. Bu kabul edilemez ve kınanmalıdır. Eski hükümetlerin ve mevcut hükümetin tüm bakanlık açıklamalarında, düşmana karşı, iÅŸgal altındaki Lübnan topraklarının geri kalanını özgürleÅŸtirme ve vatanımızı destekleme yönünde hiçbir çaba ve direniÅŸten vazgeçmeyeceÄŸimizi vurgulamaktadır. Düşman aynı ÅŸekilde toprağımız, su ve doÄŸal kaynaklarımız konusunda hala açgözlüdür ve Lübnan vatandaÅŸları kendilerini Ä°srail iÅŸgalcisine karşı savunma, saldırganlığına karşı verme ve iÅŸgal edilen toprakları geri alma hakkına sahiptir. (Bu madde) ayrıca hükümetin terörizm ve Ä°srail casus aÄŸlarına karşı mücadelede orduya ve güvenlik kurumlarına dikkat etmesini gerektirmektedir.” dedi.
Lübnan Savunma Bakanı, UNIFIL’in misyonunu deÄŸiÅŸtirmeden görevini uzatacağına dair bir garanti olup olmadığı sorusuna, “Hiçbir garanti yok, ancak Beyrut UNIFEL’in misyonunun deÄŸiÅŸmeden uzatılmasını umuyor.” açıklamasında bulundu.
Amerika BirleÅŸik Devletleri, UNIFIL’in Lübnan’daki yetkisini deÄŸiÅŸtirmek için çalışıyor ve böylece Lübnan direniÅŸiyle ilgili eylemlerde bu gücü kullanabilecek. c
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.