Lübnan Savunma Bakanı: Lübnan Ordusu, Siyonist Saldırganlıkla Yüzleşmeye Hazır

  • 03 Ağustos 2020
  • 438 kez görüntülendi.
Lübnan Savunma Bakanı: Lübnan Ordusu, Siyonist Saldırganlıkla Yüzleşmeye Hazır
Lübnan Savunma Bakanı, ülkeyi savunmanın ordunun görevlerinden biri olarak nitelendirdi ve ordu kuvvetlerinin Siyonist saldırganlıkla yüzleşmeye, istikrar ve güvenliği korumaya hazır olduğunu vurguladı.
Lübnan Savunma Bakanı Zeina Aker yaptığı açıklamada, “Lübnan hükümeti Lübnan-Filistin sınırındaki son olaylara kayıtsız kalmadı, ancak son zamanlarda İsrail saldırganlığını güney Lübnan’daki istikrara yönelik bir tehdit olarak kınadı. Özellikle, Güvenlik Konseyi yakında UNIFIL’in görev süresini uzatmayı görüşecek ve Dışişleri Bakanlığı, bu konuda Birleşmiş Milletlere bir mektup gönderdi.” dedi.
Lübnan Savunma Bakanı Zeina Aker, “Lübnan’ı savunmak, onun güvenliğini ve istikrarını savunmaya tamamen hazır olan Lübnan ordusunun görevlerinden biridir ve bunu özellikle Temmuz savaşında İsrail düşmanına karşı ve terörizme karşı Arsal Tepeleri’nin kurtarılması savaşı da dahil olmak üzere bir çok kere kanıtladı.” diye belirtti.
Zeina Aker, yaptığı açıklamanın devamında, “Ancak İsrail düşmanı Lübnan egemenliğini günlük olarak ihlal ediyor ve binlerce kez 1701 sayılı kararı ihlal etti. Bu kabul edilemez ve kınanmalıdır. Eski hükümetlerin ve mevcut hükümetin tüm bakanlık açıklamalarında, düşmana karşı, işgal altındaki Lübnan topraklarının geri kalanını özgürleştirme ve vatanımızı destekleme yönünde hiçbir çaba ve direnişten vazgeçmeyeceğimizi vurgulamaktadır. Düşman aynı şekilde toprağımız, su ve doğal kaynaklarımız konusunda hala açgözlüdür ve Lübnan vatandaşları kendilerini İsrail işgalcisine karşı savunma, saldırganlığına karşı verme ve işgal edilen toprakları geri alma hakkına sahiptir. (Bu madde) ayrıca hükümetin terörizm ve İsrail casus ağlarına karşı mücadelede orduya ve güvenlik kurumlarına dikkat etmesini gerektirmektedir.” dedi.
Lübnan Savunma Bakanı, UNIFIL’in misyonunu değiştirmeden görevini uzatacağına dair bir garanti olup olmadığı sorusuna, “Hiçbir garanti yok, ancak Beyrut UNIFEL’in misyonunun değişmeden uzatılmasını umuyor.” açıklamasında bulundu.
Amerika Birleşik Devletleri, UNIFIL’in Lübnan’daki yetkisini değiştirmek için çalışıyor ve böylece Lübnan direnişiyle ilgili eylemlerde bu gücü kullanabilecek. c
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.