Lübnan’da Amerika ve Siyonist rejim karşıtı gösteriler ve Nasrullah’ın açıklamaları!

  • 13 Aralık 2017
  • 1.117 kez görüntülendi.
Lübnan’da Amerika ve Siyonist rejim karşıtı gösteriler ve Nasrullah’ın açıklamaları!

Kudüs’ü savunma gösterileri Pazartesi günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde çeşitli siyasi parti temsilcileri ve onbinlercenin katılımı ile düzenlendi.

Öfkeli kalabalık, Amerika başkanı Donald  Trump’ın Kudüs kentini Siyonist rejimin başkenti olarak tanıması ve dışişleri bakanlığına Tel Aviv’de büyükelçiliği Kudüs kentine taşıma talimatına itiraz amacı ile bir araya geldiler. Lübnan Hizbullah genel sekreteri Seyid Hasan Nasrullah Perşembe akşamı yaptığı konuşmada, herkesten bu gösteriye katılmasını istedi. Protestocular taşıdıkları dövizler ve pankartlarda Trump’ın Kudüs ile ilgili aldığı kararı kınarken, Kudüs’ün sonsuza kadar Filistin’in ebedi başkenti olacağını vurguladılar.

Pazartesi günü  Beyrut’ta aynı hedef ile yapılan gösteriye video konferans ile katılan Seyid Hasan Nasrullah, protestoculara bir konuşma yaptı. Nasrullah son günlerde Lübnan ve diğer ülkelerde Kudüs’e destek için yapılan gösteriler için teşekkür ederek, gösterilerin devamını istedi. Lübnan Hizbullah’ı genel sekreteri, “Trump’ın Kudüs’ü siyonist rejimin başkenti ilan etmesi ile tüm dünyayı arkasına alacağını, hepsinin Amerika’ya katılmak için bir biri ile yarışacağını zannettiğini; fakat dünyanın muhalefeti ile karşılaşınca yalnız ve münzevi kaldığını” belirtti ve Trump kararının Siyonist rejimin sonunun başlangıcı olduğunu söyledi.

İşgalcilere karşı Kudüs kentine destek bağlamında halk gösterileri ve mitingleri büyük önem taşıyor zira bu etkinlikler ve gösteriler, işgalcilere karşı savaş ve Amerika başkanı kararına muhalefet tarzlarından biridir. Bu yüzden siyasi yorumculara göre, bu zaman diliminde Trump’ın kararına en önemli karşılığı, Filistin’in tümünde yeni bir intifadanın başlaması olabilir.

Fakat Lübnan Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın sözlerinde dikkat edilmesi gereken konu ise, Siyonist rejimin yok olma özelliği ve de Trump’ın Kudüs ile ilgili kararının bu surecin geri sayımın başlangıcı olmasıdır. Dünya çapından Trump’ın kararına karşı milletler ve devletler tarafından gelen tepkiler aslında şimdiye kadar eşsizdir. Bu konu Amerika’nın bölgede Siyonist rejim işgalciliğinin tesbit edilmesi için Amerika’nın tüm çalışmalarına karşı geniş çaplı ayaklanmadır. Fakat Seyid Hasan Nasrullah’ın değindiği bir diğer önemli konu ise, Trump’ın bu sansasyonel kararla köklü bir hata yapmasıdır, bu hata akademik çevrelerde geniş çapta tepki gördü.

Amerika Chicago üniversitesi hocası ve saldırgan gerçekçilik teorisi kurucusu prof. Can merşmayer (John Mearsheimer) Pazartesi günü İran’da Tahran üniversitesinde yaptığı konuşmada, Amerika başkanının Siyonist rejim için Kudüs kentini başkent ilan etmesinin Washington dış siyasetinde büyük bir hata olduğunu söyledi.

Amerika’nın Siyonist rejime verdiği kapsamlı destek, Washington’un Ortadoğu krizinde tarafsız ve güvenilir bir arabulucu olamayacağını açıkça gösteriyor. Böyle bir hatanın işlenmesi, Amerika’nın uluslararası alanda daha da inzivaya itilmesine ve Siyonist rejimin yok olma sürecini daha da hızlanmasına sebep olacaktır. Bu konu, Amerika çevrelerinin de defalarca itiraf ettikleri bir konu olarak raporlarına yansıttıkları gerçektir. Bir süre öce Amerika casusluk servisi CIA yayınladığı raporda israil’in birkaç yıl daha hayatını sürdüremeyeceğini belirtti. ünlü Amerikalı yorumcu Jeff Gates de üniversite araştırmalarının, Siyonist rejimin dağılacağının kesin bir olay olarak birkaç yıl içinde büyük ihtimalle gerçekleşeceğini belirtti.

Bölge halkının Amerika ve Siyonist rejim karşıtı ayaklanması, kamuoyunun dikte edilen siyasetlerin boyunduruğuna girmeyeceklerini gösteriyor. Direniş liderlerin aydın tutumları da Amerika ve Siyonist rejim yetkililerini daha da rezil ederken, onların akıbetini de hatırlatıyor./

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.